Vieta manām pārdomām par tehnoloģijām (un ne tikai par tām), interesantākām tehnoloģiju un zinātnes ziņām un sasniegumiem, kā arī dažiem jokiem jautrākai dzīvei.

trešdiena, 2012. gada 18. janvāris

Iespaidi no Zvaigzne ABC preses konferences


Biju šodien izbrīvējis laiku un aizgāju uz Zvaigznes ABC rīkoto preses konferenci par interaktīvo materiālu sēriju iZvaigzni. Ierados uz pasākumu nelielu laiciņu pirms sākuma. Piereģistrējos pasākumam. Par to man tika iedota mapīte, kurā bija interaktīvo materiālu demo disks, reklāmas bukletiņš ar visu trīs disku tematu uzskaitījumu. Kā arī 4 lapu apraksts par katru iZvaigznes disku, kurā ir aprakstīti ieguvumu skolotājiem, skolēniem vecākiem un izglītībai, ja tiks lietoti šie diski.
Pašā diskā bija iZvaigznes demo materiāls, kas sastāvēja no 2 stundām - viens fizikai un otrs dabaszinībām. diskā klāt vēl nāca arī neliela filmiņa par materiālu demonstrāciju un arī disku apraksta PDF fails.
Pati preses konference sākās precīzi plānotajā laikā - 15:00. Patīkami, ka sākās precīzi norādītajā laikā. Visa preses konference tika pārraidīta arī internetā ar TVNET starpniecību. Gribētos arī zināt, vai kāds to skatījās pie datora ekrāniem. Cerams, ka jā. Uz pasākumu šajā pagrabā bija ieradušies 28 dalībnieki (nošpikoju no dalībnieku reģistrācijas lapas). Klausītāju vidu bija dažāda vecuma cilvēki, gan arī bērni. Bet, neskatoties uz šādu dalībnieku skaitu, zālē atradās arī daudzi izdevniecības Zvaigzne ABC darbinieki, kas bija iesaistīti šī produkta radīšanā - gan redaktori, gan satura speciālisti, gan arī tulkotāji un korektori, gan arī vēl kādi citi speciālisti.

Pasākumā piedalījās (bildē no kreisās uz labo) Sintija Buhanovska (Interaktīvo mācību materiālu izstrādes grupas vadītāja), Vija Kilbloka (Apgāda Zvaigznes ABC valdes priekšsēdētāja), Loreta Juškaite (skolotāja un Rīgas fizikas metodiskās apvienības konsultatīvās padomes locekle), Ineta Lielkalne (skolotāja), Jana Sakne (skolotāja) un Imants Vasmanis (vispārējās izglītības satura nodrošinājuma nodaļas vadītājs). Visu pasākumu, ja tā var teikt, vadīja Sintija Buhanovska. 

Sākumā Sintija Buhanovska visus iepazīstināja ar klātesošiem dalībniekiem. Tika nodemonstrēts neliels videoklipiņš, lai klātesošos iepazīstinātu, kas tie tādi Zvaigznes ABC interaktīvie materiāli ir un kādi tie izskatās.
Tālāk stafeti pārņēma Vija Kilbloka un iepazīstināja klausītājus ar Eiropas pētījumiem par izglītību un mācīšanās prasmēm. Kā arī nelielu ieskatu nākotnē, pēc pētījumu organizētāju domām. Pēc šī pētījuma datiem, vidēji 25% skolēnu ir vāja lasītprasme un katrs septītais skolēns nepabeidz skolu. Savukārt, kā apgalvo Sintija Buhanovska un Vija Kilbloka, lai veiksmīgi izmantotu un strādātu ar šiem interaktīvajiem materiāliem, skolēnam ir nepieciešamas labas lasītprasmes.

Pēc Vija Kilblokas uzstāšanās, pasākumu turpināja Sintija Buhanovska, kas iepazīstināja jau konkrēti ar šiem materiāliem un ko no tā iegūs gan skolēni, gan skolotāji un vecāki. Lai nodemonstrētu, kā notiek mācīšanās ar šo produktu un kā to var pildīt, tika arī uzreiz parādīts un nodemonstrēts iZvaigznes materiāli uz interaktīvās tāfeles.

Kā arī pati Sintija nebaidījās iesaistīt klātesošos kāda uzdevuma risināšanā.

Pēc tādas kārtīgas klātesošo iepazīstināšanas ar produktu, tālāk vārds tika dots skolotājām. Tās pastāstīja par praktisko pieredzi, ko tās ieguva, lietojot šos materiālus skolā un kā iespējams to papildāt parasto stundas vielu, lai skolēnam būtu interesanti. Kā arī padalījās ar savu pieredzi šādu materiālu izmantošanā.
Gandrīz pašās beigās vārdu deva Imantam Vasmanim, kurš pateica, ka šie produkti ir interesanti un šāda veida produkti ir nepieciešami. Kaut gan arī papīra jeb drukātie produkti nekur nepazudīs un tiks vēl izmantoti.
Nobeigumā tika izklāstīti arī nelieli nākotnes plāni, tādi kā iZvaigznes portāls ar iespēju tiešsaistē iegādāties vajadzīgos materiālus, gan arī, ka tuvākajā nākotne ir gaidāmi fizikas materiāli 8., 9., 11. un 12. klasei, ķīmijas materiāli un matemātika 5. un 6. klasei.
Pašās beigās runātāji bija gatavi atbildēt uz jautājumiem un iespējamo diskusiju. Tikai publika bija tāda kūtra un beigās bija daži jautājumi. Bet nekāda liela diskusija šoreiz gan nenotika.
Pēc oficiālās daļas beigām bija sarūpēts cienasts (2 garšīgi kliņģeri) un dzērieni (tēja, kafija un ūdeņi). Kamēr pieaugušie ēda un neformālā gaisotnē savā starpā aprunājās, tikmēr 3 bērni (kas tika nodēvēti digitālo pilsoņu vārdā) ar steigu gāja izmantot izdevību tikt pie interaktīvās tāfeles un parotaļāties ar interaktīvajiem materiāliem. Zemāk ieliku dažas bildes ar šiem pilsoņiem un bez komentāriem.




Nobeigumā gribu piebilst, ka pasākuma stunda pagāja ļoti ātri un pozitīvā gaisotnē. Un gribu pateikties pasākuma organizētajiem par patīkami un ļoti informatīvi pavadītu laiku!
Lai Zvaigznei ABC un iZvaigznes komandai izdodas visi iesāktie nu plānotie darbi!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru