Vieta manām pārdomām par tehnoloģijām (un ne tikai par tām), interesantākām tehnoloģiju un zinātnes ziņām un sasniegumiem, kā arī dažiem jokiem jautrākai dzīvei.

trešdiena, 2012. gada 4. janvāris

Tiek piedāvāti jauni iZvaigznes interaktīvie diski dabaszinībās 5. un 6. klasei


Beidzot tā stunda ir situsi un ir pieejami Zvaigznes ABC (jeb iZvaigznes) interaktīvie materiāli dabaszinībās 5. un 6. klasei. Ir pieejams arī neliels apraksts Zvaigznes ABC mājaslapā iZvaigznes sadaļā. Šie materiāli tiek piedāvāti divos diskos. Pašus diskus var pasūtīt Zvaigznes ABC iepriekšparakstīšanas lapā. Tā kā tie, kas grib tos iegūt savā īpašumā, būs jāpasteidzas un tie jāpasūta (2012. gada 4. janvāra līdz 25. janvārim). Maksa par vienu disku, ja pierakstās laikus, ir 14.95 Ls.

Nelielu apskatu, ko es redzēju, var izlasīt rakstā Neliels pārskats par iZvaigznes materiāliem. Mazliet par 5. un 6. klases diska vielu ir aprakstīts raksta otrajā daļā. Cik man izdevās tajā laikā apskatīt, tad šie materiāli varētu ļoti palīdzēt skolniekam mācību procesā. Par skolotājiem nemācēšu teikt. Un palasot, kas tiek iekļauts tajos diskos, tad tas ir ļoti plašs temata loks, kas tiek apskatīts arī skolas stundu laikā.
Protams, eksistē arī bezmaksas interneta vietnes, tādas kā LIIS un DZM, bet, tiklīdz nav pieejams internets, tad arī šie resursi vairs nav pieejami. Tāpēc arī materiāli fiziskajā datu nesējā ir labāks ieguldījums.
Protams, eksistē arī daudz un dažādu materiāli svešvalodās. Gan par brīvu pieejami, gan pa maksu. Bet tur jau sākas cita problēma. Bērnam ir jāzina tā svešvaloda! Vai arī kādam no vecākiem  ir nepieciešams zināt šo svešvalodu. Un tad sākas mēģinājumi šo vielu izskaidrot un paskaidrot bērnam. Tāpēc ir labi, ja papildus informācija ir pieejama latviešu valodā.
No savas pieredzes varu teikt, ka bērniem labāk patīk meklēt informāciju dzimtajā valodā. Meita, kad meklē  papildus  informāciju par mācību vielu, vienmēr to meklē latviešu valodā. Kaut arī viņa angļu valodu zina ļoti labi, tik un tā meklē informāciju latviski.
Tāpēc man šķiet, ka šie diski būs ļoti labi palīgi gan skolēniem, kuriem ir problēmas ar mācību vielu, gan arī skolēniem, kuri mācību vielu apgūst ļoti labi. Un, ņemot vērā lielisko izpildījumu un animāciju gan teorijas izklāstā, gan uzdevumu risināšanā, bērniem sekmēm dabaszinībās vajadzētu uzlaboties!
Nobeiguma vietā es ceru, ka nebūšu vienīgais, kas būs pasūtījis šos diskus. Un ar nepacietību gaidu, kad saņemšu savus pasūtītos diskus, lai varētu padalīties savos iespaidos par šo produktu pēc ilgākas izpētes.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru