Vieta manām pārdomām par tehnoloģijām (un ne tikai par tām), interesantākām tehnoloģiju un zinātnes ziņām un sasniegumiem, kā arī dažiem jokiem jautrākai dzīvei.

pirmdiena, 2012. gada 16. janvāris

Zvaigzne ABC rīko preses konferenci par interaktīvajiem materiāliem

Twitter vidē šo ziņu jau pamanīju šorīt, krietnu laiku iepriekš. Bet, tā kā ir jāapdara ar pamatdarba lietas un ar blogošanu nodarbojos brīvajā laikā, tad uzreiz nesanāca par to uzrakstīt. Bet nu tagad atradu nelielu brīvbrīsniņu, lai padalītos arī ar šo informāciju.
Tātad, Zvaigzne ABC rīko preses konferenci - diskusiju par interaktīvajiem materiāliem un to iespēju pielietot mācību procesā.
Kas tie tādi interaktīvie materiāli, var uzzināt manos 3 iepriekšējos rakstos:
Ja mans sanāks laiks, tad būs jāaiziet un jāpaskatās, jāpaklausās un, varbūt, jāpiedalās. Varbūt kādu interesantu un jaunu atziņu iegūšu.
Bet pagaidām beigšu ar oficiālo preses konferences aicinājumu:

Preses konference "Vai interaktīvie mācību materiāli radīs apvērsumu izglītības sistēmā?"

Apgāds Zvaigzne ABC rīko preses konferenci šī gada 18. janvārī plkst. 15.00 Rīgā, K. Valdemāra ielā 6, pagrabstāvā, un aicina uz diskusiju par jaunajiem iZvaigzne sērijas interaktīvajiem mācību materiāliem un aktualitāti "Vai interaktīvie mācību materiāli radīs apvērsumu izglītības sistēmā?".

Preses konferencē piedalīsies Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes ministrijas pārstāvis, Zvaigzne ABC valdes priekšsēdētāja Vija Kilbloka, Interaktīvo mācību materiālu izstrādes grupas vadītāja Sintija Buhanovska, Rīgas Fizikas metodiskās apvienības konsultatīvās padomes locekle un Rīgas Valsts 3. ģimnāzijas fizikas skolotāja, un interaktīvā mācību materiāla fizikā 10. klasei recenzente Loreta Juškaite, interaktīvā mācību materiāla dabaszinībās recenzentes Ineta Lielkalne un Jana Sakne, skolēni un skolēnu vecāki. Diskusijas tiešraidi varēs redzēt arī internetā www.zvaigzne.lv

Diskusijā izvirzītās tēmas:

  • Eiropas Komisijas pētījums "The Future of Learning: Preparing for Change" un Latvijas gatavība tajā ietverto mērķu sasniegšanai;
  • valstī noteiktu vienotu vadlīniju trūkums interaktīvo mācību materiālu izstrādes jomā;
  • pasaules un Latvijas pieredze interaktīvo mācību materiālu izmantošanā;
  • interaktīvo mācību materiālu izmantošanas ieguvumi un trūkumi.

Apgāds Zvaigzne ABC jau kopš dibināšanas izdod arī mācību grāmatas un mācību līdzekļus. Sekojot līdzi jaunajām tehnoloģijām, kas ienāk mācību procesā, izveidota Interaktīvo mācību materiālu izstrādes grupa, kas nodarbojas ar jaunu, modernu mācību materiālu sagatavošanu. Apgāda Zvaigzne ABC Interaktīvo mācību materiālu izstrādes grupa ir sagatavojusi pirmos trīs DVD: viens DVD fizikā 10. klasei un divi DVD dabaszinībās 5.–6. klasei iZvaigzne sērijā. Tie ir latviešu valodā tulkoti, starptautisku atzinību ieguvušā izdevēja Young Digital Planet interaktīvie mācību materiāli, kas veiksmīgi tiek izmantoti vairāk nekā 20 valstīs visā pasaulē – Lielbritānijā, Polijā, Grieķijā, Nīderlandē, Austrālijā u. c. Jaunie mācību materiāli ir veidoti, lai tie būtu pieejami ne tikai uz interaktīvajām tāfelēm, bet arī datoros gan mājās, gan skolās. Tie pielāgoti un veidoti atbilstoši Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes ministrijas noteiktajām valsts standarta prasībām, un tos recenzējuši atzīti savas jomas speciālisti – pedagogi-praktiķi. Interaktīvajos mācību materiālos ir bagātīgs ilustratīvais materiāls, video un animācija, kas ļauj labāk izprast jebkuru tematu, skolēnos rosina interesi par zinātni un motivē mācīties.

Zvaigzne ABC Interaktīvo mācību materiālu izstrādes grupa regulāri organizē skolotāju seminārus, lai iepazīstinātu ar jaunajiem mācību materiāliem, uzklausītu gan pedagogu, gan skolēnu viedokļus par inovatīvajiem materiāliem.
Apgāda Zvaigzne ABC Interaktīvo mācību materiālu izstrādes grupa aicina ikvienu interesentu iesaistīties diskusijā un 18. janvārī no plkst. 15.00 sekot preses konferences tiešraidei internetā www.zvaigzne.lv. Tiešraidi nodrošina TVNET.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru