Vieta manām pārdomām par tehnoloģijām (un ne tikai par tām), interesantākām tehnoloģiju un zinātnes ziņām un sasniegumiem, kā arī dažiem jokiem jautrākai dzīvei.

sestdiena, 2012. gada 26. maijs

Microsoft Kinect jaunais konkurents - Leap

Mūsdienās jau gandrīz visi pazīst tādu iekārtu kā Kinect, ko ir izveidojis uzņēmums Microsoft. Ja nu kāds to arī nav lietojis, tad vismaz ir dzirdējis kaut ko par to. Piemēram, ka ar tā palīdzību var spēlēt spēles bez fizisku taustiņu spaidīšanas. Tikai vicinot un kustinot rokas. Un var arī kājas :)
Bet tagad šai iekārtai ir uzradies cienīgs pretinieks - Leap.

Leap ir Leapmotion radīts produkts. Un daudzējādā ziņā tas darbojas līdzīgi slavenajai Kinect iekārtai. Bet, atšķirībā no Kinect, tai nav kameru, kas spētu uzburt 3D attēlo, ko iebarot un apstrādāt spēlē vai kādā programmā.

Leap darbojas mazliet uz savādāka principa. Tas tiek pievienots pie datora ar USB vadu. Iekārtas sensori uztver katras rokas kustību un to visu projicē datorā un tas ir redzams uz ekrāna. Šādā veidā ir samērā vienkārši darboties gan ar dažādām programmām, gan arī spēlēt spēles.
Kā viņi apgalvo, tad šī iekārta ir 200 reizes jūtīgāka un precīzāka par pašreizējām iekārtām. Tas pat spēj noteikt, ka esi pakustinājis pirkstu tikai par 1/100 daļu no milimetra! Tas tiešā ir iespaidīgi!

Lai labāk saprastu šīs iekārtas iespējas, ieteiktu noskatīties šo klipiņu, kurā tiek parādītas tās iespējas. 

Godīgi sakot, mani patīkami pārsteidza un arī ieinteresēja, ko tik nevar ar to izdarīt. Un iespējas ir milzīgas! Galvenā prasība ir tikai viena - lai uz datora tam būtu pilnvērtīgs atbalsts - gan programmu, gan arī operētājsistēmu līmenī. Savādāk nekas vairāk kā dārgs datora aksesuārs no tā neiznāks.

Man pašam arī būtu tīri interesanti mazliet paspēlēties ar šo iekārtu.  Gribētos redzēt un arī izbaudīt, kā ar rokas vilcienu un grūdienu var pārbīdīt objektus datorā :) Vienīgais trūkums - nevar sajust, kā kāds objekts iegulst rokās vai arī sajust kādu virsmu. Bet tam jau būtu jābūt nākamam attīstības solim. Bet, tā kā tas vēl nav pārdošanā, tad par to pagaidām var tikai pasapņot. Reāli pieejams tas būs tikai nākamā gada sākumā. Bet gan jau tad arī to vispirms dabūs tikai tie, kas to pasūtījuši iepriekš.

Bet ir arī iespējams to iegūt bez maksas un arī ātrāk. Atliek reģistrēties kā izstrādātājam un norādīt savu kontaktinformāciju un nedaudz par savu pieredzi un ko gribi izveidot priekš šīs ierīces. Un tad, iespējams, tā tiks arī nosūtīta.

Pašlaik ražotāji apgalvo, ka iekārta spēs labi strādāt gan Windows 7 un Windows 8 vidēs, gan arī MacOS vidē. Pagaidām viņi vēl nav izstrādājuši atbalstu Linux videi, bet tas ir progresā un kādreiz nākotnē šo iekārtu varēs darbināt arī Linux vidē.

Arī cena šai iekārtai nav pārāk liela, tikai 70 ASV dolāri. Bet nopirkt gan to vēl nevar. Var tikai veikt pasūtījumu, lai uz gada beigām/ nākamā gada sākumu to varētu saņemt.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru