Vieta manām pārdomām par tehnoloģijām (un ne tikai par tām), interesantākām tehnoloģiju un zinātnes ziņām un sasniegumiem, kā arī dažiem jokiem jautrākai dzīvei.

piektdiena, 2012. gada 11. maijs

Ķīpsalā notiks lielākais robotikas pasākums Baltijā - Baltic Robot Sumo 2012

Šajā sestdienā, 12.05.2012., Ķīpsalā notiks Baltijā lielākais robotiks pasākums - Baltic Robot Sumo 2012. Pasākums norisināsies Rīgā, Starptautiskajā izstāžu centrā "Ķīpsala", kas atrodas Ķīpsalas 8. Ieeja ir bez maksas un pasākuma sākums būs 11:00.

Kā zināms, robotika ir viena no visstraujāk augošajām nozarēm pasaulē. Roboti tiek konstruēti gan industriāliem mērķiem, gan lietošanai sadzīvē, kā arī savam priekam un dažādām sacensībām. Un tāpēc pasākuma mērķis ir popularizēt robotiku jauniešu un bērnu vidu, kā arī sekmēt robotikas attīstību Latvijā. Un, protams, veicināt interesi jauniešos par inženierzinātnēm un pacelt inženierzinātņu prestižu Latvijā. Robotikas entuziastiem būs iespējams piedalīties vairākās disciplīnās gan iesācēju, gan arī profesionāļu klasēs. Un 3 kg Sumo disciplīnas uzvarētāji iegūs iespēju piedalīties All Japan Robot Sumo Tournament’s Grand Final sacensībās, kas šī gada nogalē norisināsies Tokijā.

Visas dienas garumā norisināsies robotu cīņas šādās disciplīnās :
  • 3kg Sumo
  • Mini Sumo (iesācēju un profesionāļu klase)
  • Roomba Sumo
  • Līnijas sekotāji (iesācēju un profesionāļu klase)
  • Latvijas Lego čempionāts (tikai skolēnu klase)
  • Taxi Driver (tikai skolēnu klase)
  • Freestyle

Ieteiktu šo pasākumu apmeklēt visiem, kuri gan interesējas par robotiem, gan arī neinteresējas. Jo tur būs interesanti un būs daudz ko redzēt. Un galvenais, jāņem līdzi bērni, lai viņi tiktu ieinteresēti ar robotiku un arī paši kādreiz varētu mēģināt pielikt savu roku, iespējams, kāda robota pagatavošanā.

Pats arī domāju apmeklēt šo pasākumu, lai apmierinātu savu ziņkārību par robotiem. Un man būs arī interesanti pavērot dažādu robotu sacensības. 

Baltijas robotikas sacensības "Baltic Robot Sumo" rīko RTU Robotikas klubs sadarbībā ar Bērnu zinātnes centru "Z(in)oo", RTU Studentu parlamentu un Rīgas Tehnisko universitāti.
Mājaslapa: www.robotika.lv

Pasākuma plakāts:

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru