Vieta manām pārdomām par tehnoloģijām (un ne tikai par tām), interesantākām tehnoloģiju un zinātnes ziņām un sasniegumiem, kā arī dažiem jokiem jautrākai dzīvei.

piektdiena, 2013. gada 22. novembris

Windows 8 spēle "Lecīgie kvadrātiņi"

Kad veiksmīgi biju pabeidzis veidot lietojumprogrammu "Rēķināsim!", pievērsos nākamajam projektam - spēlei. Šoreiz tā bija puzles veida spēle ar nosaukumu "Lecīgie kvadrātiņi". Pašas spēles mērķis ir pavisam vienkāršs - aizpildīt visu spēles laukumu zaļā krāsā, izdomājot, kuru rūtiņu aizkrāsot kā nākošo. Un gājieni šajā spēlē tiek veikti tāpat, kā šahā lec zirdziņš - divas rūtiņas uz priekšu un viena rūtiņa uz sāniem.

Tāpat kā ar lietojumprogrammu "Rēķināsim!", arī šīs spēles sākums arī meklējams tāltāla pagātnē, kad es to sāku veidot Java valodā. Bet tā arī man šis projekts tajā laikā apstājās un netika pabeigts. Līdz brīdim, kad pieteicos Microsoft rīkotajam konkursam. Arī šī spēle ir veidota izmantojot HTML, CSS un JavaScript iespējas.

Bet nu mazliet par pašu spēli.
Android spēleWindows spēle
Iestatījumu logā ir iespējams norādīt dažus parametrus, kas ietekmēs spēles spēlēšanu.
Galvenais parametrs Iestatījumu logā ir tieši spēles laukuma izvēle - pa cik lielu laukumu vajadzēs lēkāt un cik rūtiņas būs nepieciešams aizkrāsot. Šajā spēles versijā tiek piedāvāti 8 dažādi spēles laukumi - no 3x3 rūtiņu liela laukuma līdz 10x10 rūtiņām lielam laukumam.
Android spēleWindows spēle
Nākamā lielā izvēle ir - rādīt vai nerādīt, kur ir iespējams veikt nākošos gājienu. Vieglāk ir spēlēt, ja tiek radīti nākamie iespējamie gājieni, bet interesantāk - ja netiek rādīti nākamie gājieni.
Ir pieejami arī papildus sarežģītības līmeņi, kad lauciņš tiek nobloķēts uz noteiktu laiku vai arī aizpildītais lauciņš tiek notīrīts un tas ir jāaizpilda no jauna.

Kad iestatījumi ir norādīti, tad var arī sākt spēli un mēģināt iekļūt savā rekordu tabulā.
Android spēleWindows spēle
Papildus ir pieejams arī palīdzības sadaļa. kurā ir detalizēti uzrakstīts, kādas iespējas ir pieejamas iestatījumu logā un kā pareizi ir jāspēlē šī spēle.

Spēle "Lecīgie kvadrātiņi" ir atrodama gan Windows veikalā, gan arī Google Play veikalā.

Ja ir ko teikt vai vēlies izteikt savu viedokli par šo rakstu, tad droši to atstāj komentāros.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru