Vieta manām pārdomām par tehnoloģijām (un ne tikai par tām), interesantākām tehnoloģiju un zinātnes ziņām un sasniegumiem, kā arī dažiem jokiem jautrākai dzīvei.

otrdiena, 2013. gada 5. novembris

Microsoft nāk klajā ar interesantu piedāvājumu izglītības iestādēm un nevalstiskajām organizācijām

Ar Microsoft nevienu nav jāiepazīstina, visi zina, kas tā ir par kompāniju un ar ko tā nodarbojas. Arī ar Microsoft Office programmatūru nevienu nav jāiepazīstina, visi to ir lietojuši un izmantojuši. Un, iespējams, arī turpina izmantot. Bet tagad Microsoft sāks piedāvāt izglītības iestādēm un NVO to lietot bez papildus maksas.

Paša Microsoft Office programmatūra nav īpaši lēta, ja tiek ņemta visa pilnā pakete. Bet jau vairākus gadus Microsoft ir pasācis veidot un piedāvāt arī mazliet mazāku un lētāku variantu mājas lietošanai. Pats arī esmu to izmantojis. Lai arī ir pieejamas arī bezmaksas alternatīvas programmatūras, man pašam labāk tomēr patīk izmantot Microsoft Office programmatūru. Visdrīzāk - ērtības un pieraduma pēc, bet nenoliegšu, ka tā ir arī ērtāka lietošanā.
Pašlaik es izmantoju Office 2007 un vēl līdz Office 365 neesmu ticis, tāpēc par jaunās versijas iespējām un ierobežojumiem nespēšu neko pastāstīt.

Bet pats piedāvājums ir vienkāršs un dalās divās lielās daļās - izglītības iestādēm un NVO paredzētiem gadījumiem. 

Sākšu ar izglītības iestādēm paredzēto iespēju. Ja izglītības iestādei ir noslēgti atbilstoši Microsoft Office programmatūras licencēšanas līgumi, tā varēs nodrošināt šīs programmatūras lietošanu visiem saviem skolēniem vai studentiem bez papildu maksas. Un manā skatījumā tas ir ļoti labs piedāvājums - skolēna vecākiem nav jāiegulda papildus nauda Microsoft Office programmatūrā un skolēns vai students var veikt savus rakstu darbus (vai informātikas mājasdarbus) jau pazīstamā vidē. Protams, ir arī bezmaksas alternatīvas, bet ir skolas, kas atprasa mājasdarbus tieši Microsoft Office vidē rakstītajos dokumentos vai tieši par Microsoft Office produktiem.

Otra iespēja ir paredzēta nevalstiskajām organizācijām. Tām šī programmatūra tiek piedāvāta pilnīgi bez maksas un viņi varēs izmantot visas tā iespējas. Piedāvājumā ir iekļauta gan pieeja visām tradicionālajām Office biroja produktivitātes programmām datoram un mobilajām ierīcēm, gan e-pasts, interneta konferenču un failu apmaiņas iespējas.

Vēl viens tāds neliels sīkums, ka izglītības iestādēm šis piedāvājums stāsies spēka tikai ar 1.decembri, bet NVO šo iespēju var sākt izmantot jau tagad - tām šī iespēja ir pieejama jau sākot ar novembri.

Izvērstāks paziņojums ar Microsoft Latvia vadītāja un Latvijas NVO interešu aizstāvības organizācijas "Latvijas Pilsoniskā alianse" direktores komentāru ir lasāms šajā lapā.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru