Vieta manām pārdomām par tehnoloģijām (un ne tikai par tām), interesantākām tehnoloģiju un zinātnes ziņām un sasniegumiem, kā arī dažiem jokiem jautrākai dzīvei.

sestdiena, 2013. gada 9. novembris

Windows 8 projektu konvertēšana uz Windows 8.1 projektiem

Veiksmīgi pārmigrējies uz Windows 8.1, nākamais loģiskais solis ir migrēt savus projektus uz jauno vidi. 
Sākumā tiek uzinstalēta jaunā Visual Studio 2013 versija. Tas bija vienkārši - palaižam instalācijas failu, instalācija pati savāc visu vajadzīgo no interneta serveriem un instalējas. Tāda garlaicīga padarīšana.
Bet, kad viss ir uzinstalējies, sākas interesantākas lietas. Lai varētu izmantot jauna Windows 8.1 piedāvātas iespējas, savi esošie projekti ir jāpārnes jeb jākonvertē uz jauno vidi.
Principā konvertēšanas darbi ir samēra vienkārši - pārkopējam savu projektu, pārkonvertējam to uz Windows 8.1 projektu, izlabojam radušās kļūdas un kompilējam jaunu aplikāciju.

Bet nu izskatīšu to visu pa soļiem.
1. Projekta pārkopēšana
Ja netiek izmantota iebūvēta versiju kontrole (Team Foundation Service), tad sameklējam savu projektu un pārkopējam uz citu vietu, piemēram, uz jauno Visual Studio 2013 Projects mapi.
Ja tiek izmantota versiju kontroles rīks, tad caur Source Control Explorer atrod savu projektu. Pēc tam norādām jaunu mapi, kurā vietā tam veidot jaunu versiju. Tā kā es šo iespēju neizmantoju, tad neko sīkāk par to nespēšu vairs pateikt.

2. Projekta pārkonvertēšana
Kad projekts ir pārkopēts uz jaunu mapi, atveram pārkopēto versiju ar Visual Studio 2013. Pirmais, kas parādīsies pēc projekta ielādes - ka tas nav nokonvertēts projekts.
Droši varam spiest pogu, jo pēc tam darbošanās tik un tā ir jāveic Visual Studio 2013 vidē.
Tad mēs Solution Explorer sadaļā uz sava projekta nospiežam peles labo pogu un izvēlamies Retarget to Windows 8.1.
Pēc maza brīža viss projekts arī tiek pārkonvertēts uz Windows 8.1.

3. Kļūdu labošana projektā, kas saistītas ar papildinājumu SDK
Ja savā projektā izmanto kādus papildinājumu SDK, tad ir jāpievērš uzmanība tam, vai automātiski veidojot projektu (konvertēšanas brīdī), neparādās kādas kļūdas.
Kļūdas var parādīties tādos gadījumos, ja Windows 8 videi veidotais SDK neatbalsta Windows 8.1 vidi. Tad nekas cits neatliek, kā doties uz izstrādātāja mājaslapu un meklēt Windows 8.1 videi atbilstošu SDK versiju. Kā raksta Microsoft, tad papildinājumu SDK, kas ir rakstīti C++ valodā priekš Windows 8, netiek atbalstīti Windows 8.1 vidē. Bet to vislabāk ir noskaidrot pie SDK izstrādātāja un, ja nepieciešams, iegūt vajadzīgo SDK versiju.

4. Koda labošana, lai izmantotu jauno API iespējas
Jaunajā vidē Microsoft ir pamainījis vairākus API, tā iespējas un funkcijas. Dažos gadījumos pēc projekta pārkompilēšanas, viss tiek nomainīts automātiski un nekādas papildus darbības nav jāveic. Bet dažos gadījumos tiks izdoti brīdinājuma vai kļūdu paziņojumi, ko būtu ieteicams izlabot, lai izveidotā aplikācija darbotos ātri un bez problēmām.
Windows 8.1 API izmaiņas C#/VB/C++ un XAML projektiem.
Windows 8.1 API izmaiņas JavaScript un HTML projektiem.

5. Windows 8 versijas uzturēšana savā projektā
Un šeit sākas interesantākā lieta. Ja izmanto Visual Studio Professional 2013, Visual Studio Premium 2013 vai Visual Studio Ultimate 2013, tad tur viss ir vienkārši. Ir nepieciešams pieinstalēt vēl papildus klāt Tools for Maintaining Store apps for Windows 8 iespēju un šādā veidā automātiski uzturēt arī Windows 8 veidoto aplikāciju. Papildināt savu instalāciju var šādi:
1. aizej uz Control Panel un izvēlies Programs and Features un tur atrodi savu Visual Studio instalāciju. Uzklikšķini uz tās un nospied pogu Change.
2. Atvērsies Visual Studio instalācijas vednis un būs nepieciešams nospiest uz pogas Modify.
3. Sadaļā Optional features to install  vajag atzīmēt Tools for Maintaining Store apps for Windows 8 un pēc tam nospiest pogu Update.

Nelielas problēmas sākas ar Visual Studio Express 2013, ko es pats izmantoju izstrādei, jo šajā izstrādes versijā netiek atbalstīts automātisks Windows 8 aplikācijas uzturēšana. Citiem vārdiem sakot, ja izmanto Express versiju, tad atstāj uz sava datora arī Visual Studio Express 2012, lai varētu uzturēt arī Windows 8 videi paredzēto versiju. Bet kā patiesībā būs, es spēšu pateikt tikai tad, kad būšu pilnībā pārkonvertējis vismaz vienu savu aplikāciju un nosūtīji to uz Windows veikalu.

Ja Tev ir ko teikt šajā sakara vai ir kādi jautājumi, droši vari to atstāt komentāros.

1 komentārs:

  1. Brīnišķīgi vietā, un es gribēju post piezīmi, lai jūs zināt "," Labs darbs ""! Es esmu priecīgs es atklāju šo emuāru. Izcili un lielisku darbu! Emuāra vietnes ir iesniegusi man lielākā daļa no stratēģijas, kas man patīk.

    AtbildētDzēst