Vieta manām pārdomām par tehnoloģijām (un ne tikai par tām), interesantākām tehnoloģiju un zinātnes ziņām un sasniegumiem, kā arī dažiem jokiem jautrākai dzīvei.

otrdiena, 2014. gada 7. oktobris

Discovery Science rīko konkursu par godu pasaules zinātnes dienai

Par godu pasaules zinātnes dienai, kas tiek atzīmēta 10. novembrī, kanāls Discovery Science rīko interesantu konkursu - iesūti savu 30 sekundes garu video par to, kā zinātne Tevi iedvesmo vai arī, kā zinātne Tev atvieglo dzīvi vai arī kā savādāk un jautrā veidā zinātne ir ienākusi Tavā dzīvē. Un kā jau visos konkursos, arī šajā konkursā būs balva. Un tā ir ļoti interesanta un, pagaidām, vēl neredzēta balva!

Tātad, viss, kas Tev ir jāizdara, ir jāuzfilmē videoklipiņš, kas nav garāks par 30 sekundēm. Tajā jābūt attēlotam, kā zinātne ir ietekmējusi Tavu dzīvi, vai arī, kā tā ir iedvesmojusi Tevi, vai arī kaut ko citu interesantu un zinātnisku. Un pats labākais šajā projektā ir tas, ka video var būt gan angļu valodā, gan arī konkursanta dalībvalsts oficiālajā valodā. Mūsu gadījumā - latviešu valodā.

Konkurss pašlaik jau iet pilnā sparā (no 1. oktobra) un savu darbu var iesniegt līdz 25. oktobrim un tajā piedalīties pat var dalībnieki no Latvijas. Diemžēl viens cilvēks drīkst iesniegt tikai vienu darbu. 
Konkursa noteikumos ir uzskaitītas valstis, kuras drīkst piedalīties - tā ir gandrīz visa pasaule, izņemot Āfrikas valstis.
Piedalīties konkursā var jebkura vecuma cilvēks. Ja dalībnieks ir jaunāks par 18 gadiem, tad vēl ir vajadzīga arī vecāku vai aizbildņu atļauja. Bet savādāk - nekādu citu ierobežojumu.
Paši darbi ir jānosūta uz e-pastu celebratescience@discovery.com (noteikumu PDF failā arī tas ir ierakstīts) un jāgaida 27. oktobris, kad uzvarētājam tiks nosūtīts e-pasts. Jāņem vēl vērā, ka visas tiesības uz šo video un papildus materiāliem, atbilstoši noteikumiem, uzreiz pāriet konkursa rīkotāju īpašumā. Ja tas Tevi neapmierina, tad nemaz nesūti savu darbu uz šo konkursu

Un nu pie paša galvenā - balvas. Šajā konkursā būs tikai viens uzvarētājs un balva sastāv no 2 daļām:
1) Tavā vārdā tiks nosaukta viena zvaigzne un tas tiks ierakstīts arī atbilstošā reģistrā. Pie tam, vēl saņemsi arī atbilstošu sertifikātu.
2) ar tālvadību vadāmu UFO droni. Modelis: WALKERA QR X350 GPS Drone 6CH Brushless UFO with RX-702 Receiver and DEVO 7 Transmitter RTF - 2.4GHz.

Balvas ir interesantas un man visintriģējošākā tieši šķiet zvaigznes nosaukšana uzvarētāja vārdā. Kad tad vēl Tavā vārdā varēs tikt nosaukta kāda zvaigzne? Tāpēc neslinko, bet ņem savu viedtālruni, turi to horizontālā stāvoklī un uzfilmē savu videoklipiņu! Nes savu vārdu kosmosā!

Zemāk piedāvāšu nelielu reklāmas video no konkursa majaslapas:


Bilde ņemta no konkursa mājaslapas.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru