Vieta manām pārdomām par tehnoloģijām (un ne tikai par tām), interesantākām tehnoloģiju un zinātnes ziņām un sasniegumiem, kā arī dažiem jokiem jautrākai dzīvei.

otrdiena, 2014. gada 27. maijs

Apgāds Zvaigzne ABC aicina iepazīties ar e-grāmatām

Apgāds Zvaigzne ABC aicina ikvienu interesentu trešdien, 28. maijā, kā arī ceturtdien, 5. jūnijā, no plkst. 15:00 līdz 18:00 atnākt uz grāmatnīcu Krišjāņa Valdemāra ielā 6, kur varēsiet iepazīties ar latviešu valodā lielāko e-grāmatu piedāvājumu dažādām lasītāju gaumēm. Zvaigzne ABC ir pirmā izdevniecība Latvijā, kas kopš 2010. gada 8. marta lasītājiem sniedz iespēju lasīt e-grāmatas. Piedāvāto grāmatu klāsts no gada gadā papildinās, un pašlaik Zvaigzne ABC interneta grāmatnīcā var iegādāties vairāk nekā 750 e-grāmatas (visu e-grāmatu saraksts ir redzams šeit), kuras var lasīt datorā, planšetdatorā un mobilajā telefonā. Čaklākie e-grāmatu lasītāji noteikti būs pamanījuši, ka izdevniecības piedāvātās grāmatas Apple produktu fani var lasīt arī savos iPhone un iPad, jo vairāk nekā 200 e-grāmatu ir atrodamas arī iBooks aplikācijā. Kopš marta apgāds ir sācis sadarbību ar Fastr Books, piedāvājot lasītājiem e-grāmatas arī šajā aplikācijā. Piedāvātajā klāstā visvairāk ir dažādas daiļliteratūras grāmatas – dāmu romāni, vēsturiskie romāni, kriminālstāsti, latviešu autoru oriģināldarbi un bērnu grāmatas, kā arī pavārgrāmatas, biznesa grāmatas un vēl citas. 

Savukārt jaunā mācību e-grāmatu platforma Grāmatplaukts ir paredzēta mācību e-grāmatu lasīšanai (apraksts par Grāmatpaluktu ir šeit). E-grāmatā tekstu var ne tikai pietuvināt, palielināt, iezīmēt, apvilkt, izmantot virkni pievienoto rīku, piemēram, piezīmju veikšanai, bet lietotājs savā e-grāmatā var pievienot arī kādu nepieciešamo interneta resursu (adresi). E-grāmatā veiktās piezīmes sinhronizējas, tas ir, atverot to pašu kontu citā lietotnē (datorā, planšetdatorā), lietotājs redz veiktās piezīmes. Visām Zvaigzne ABC mācību e-grāmatām, kas ir paredzētas Grāmatplauktam, ir iespēja pievienot multimediju saturu gan vienkāršāku teksta datņu veidā (piemēram, Word dokumenti, kas ir darba lapas), gan audiofailus, kas ir pievienoti drukātajām grāmatām CD vai DVD veidā. Tādējādi lietotāji ietaupa laiku, jo tiek piedāvāts jau gatavs saturs – atliek tikai nospiest attiecīgās e-grāmatas ikonu, lai atskanētu angļu valodas vai latviešu valodas tekstu ieraksti. Drīzumā ar multimediju failiem tiks papildināti arī citu mācību priekšmetu e-grāmatas, piemēram, fizikā pievienojot interaktīvus videodemonstrējumus. 

Apgāds Zvaigzne ABC laipni gaida lasītājus iepazīties ne tikai ar piedāvāto e-grāmatu klāstu, bet arī ierasties ar savu ierīci, lai apgūtu pirmos soļus e-grāmatu lietošanā. Būsiet mīļi gaidīti 28. maijā un 5. jūnijā no plkst. 15:00 līdz 18:00 K. Valdemāra ielā 6!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru