Vieta manām pārdomām par tehnoloģijām (un ne tikai par tām), interesantākām tehnoloģiju un zinātnes ziņām un sasniegumiem, kā arī dažiem jokiem jautrākai dzīvei.

ceturtdiena, 2014. gada 8. maijs

Apskats: HTC Desire 300

Uz nelielu laiku man bija iespējams palietot interesanto aparātu HTC Desire 300. Tam virsū atrodas jau plaši pazīstams Android 4.1.2. Bet pats aparāts bija tieši vajadzīga izmēra un lielumā, lai to būtu ērti turēt rokās un izmantot ikdienas lietošanā.

Paša aparāta izmēri ir 131.8 x 66.2 x 10.1 mm un tas sver 120 gramus.  Tam ir 4.3" liels ekrāns ar 480x800 px lielu izšķirtspēju un ar TFT tipa ekrānu.
Pašam telefonam iekšā atrodas 1GHz 2-kodolu procesors ar Adreno-203 grafisko procesoru. Šim telefonam pieejamais RAM ir 512 MB apjomā un datu glabāšanai ir atvēlēts 4 GB iekšējās atmiņas. Un, kā jau lielākajai daļai Android telefonu, tam ir iespējams pievienot arī papildus microSD atmiņas karti.
Datu pārraides standartu ziņā šis viedtālrunis atbalsta visus pašreizējos mobilās pārraides standartus, kā GPRS/EDGE, HSDPA un HSUPA. Arī atbalsta Wi-Fi 802.11 b/g/n standartus.
Fotokameras šim aparātam ir divas - aparāta aizmugurē atrodas 5 MP kamera, bet priekšpusē atrodas kamera ar VGA izšķirtspēju.

Viedtālruņa korpuss bija veidots no plastmasas bez nevienas metāliska elementa. Lai arī tas bija mazliet biezāks nekā HTC One Mini, to ik un tā bija patīkami un ērti lietot. Arī pats korpuss bija ļoti labi izveidots un apstrādāts, lai viedtālruņa lietotājam nerastos diskomforts tā lietošanā. Lietojot šo telefonu, radās sajūta, ka tas ir veidots no viengabalaina materiāla.
Lai arī telefonam ir tikai 1GHz procesors ar 2 kodoliem, telefons darbojās ļoti raiti un ātri. Netika manītas nekādas iebremzēšanās un aiztures sistēmas darbībā. Viss darbojās ļoti labi.

Saliekot iekšā gan SIM karti, gan microSD karti, varēju to slēgt iekšā. Kā jau visiem telefoniem, nepieciešams veikt sākotnēju iestatīšanu, kas daudz neatšķiras no citiem Android telefoniem. Kad viss ir iestatīts un ielādēts Android un HTC Sense UI (HTC izstrādātā vizuālā saskarne), var sākt darbu. Tie, kas iepriekš ir izmantojuši HTC telefonus, jau atpazīs pazīstamā interfeisa iezīmes.
Viedtālruņa lietotājam tiek piedāvāta jaunākais HTC Sense ražojums un pirmais logs ekrānā aizņem HTC izveidotais BlinkFeed, kas paredzēts jaunumu un dažādu savu sociālo tīklu informācijas attēlošanai. Ir iespējams norādīt savus ziņu avotus un šī aplikācija pati attēlo jaunumus. Kā avotus var norādīt gan RSS padeves avotus, gan arī Twitter, Facebook un Google+ ziņu jaunus. Esmu dzirdējis, ka daudziem šis BlinkFeed patīk, bet mani tas nesajūsmināja un es to neizmantoju.
Bet bija arī kādas dīvainības, kas mani mazliet pārsteidza. Viena no šādām lietām bija tieši ātro iestatījumu josla, kurā ātri ir iespējams ieslēgt/izslēgt WiFi, mobilo pārraidi un citas lietas. Bet šim telefonam tas nebija iespējams - bija jāiet iekšā iestatījumos un tur tas jāveic. Labi, ka tas vismaz bija iestatījumu sākumgalā.
Cita dīvainā lieta bija piekļūšana pie instalētajām aplikācijām. Nospiežot uz vidējās ikonas ekrāna apakšdaļā varēja piekļūt pie instalētajām aplikācijām. Parasti visos Android telefonos, lai izietu no aplikāciju saraksta un nokļūtu pie telefona ekrāniem, pietiek nospiest Back pogu. Bet ne šajā telefonā. Lai izkļūtu laukā no aplikāciju saraksta, ir nepieciešams atkal nospiest to pašu ikonu telefona lejasdaļā un tikai tad var izkļūt no aplikāciju saraksta. Arī logrīku uzstādīšana bija neierasta - visi ekrāni ir samazināti telefona augšpusē un zem tiem bija pieejamie logrīki. 

Bet nu mazliet par izklaides iespējām ar šo viedtālruni. Sākšu ar grāmatu lasīšanu. Kā jau tas noprotams, tad uz Android iekārtām nav nekādu problēmu lasīt DRM aizsargātas e-grāmatas. Es personiski izmantoju Aldiko aplikāciju un ar to varēju mierīgi lasīt savas e-grāmatas. Arī no Amazon ar Kindle aplikāciju bija iespējams mierīgi un ērti lasīt e-grāmatas.Priekš e-grāmatām EPUB formātā ekrāns bija pietiekami liels un ērts lasīšanai. Cita lieta bija ar PDF failu lasīšanu - tad ekrāns gan bija mazliet par mazu, lai tos varētu ērti lasīt.
Arī spēļu spēlēšanas ziņā nav nekādu problēmu. Vismaz man. Gan mani iemīļotie Need for Speed sērijas spēles varēja spēlēt bez problēmām, gan arī Angry Birds gāja bez problēmām.
Tad nu var pievērsties arī mūzikas klausīšanai. Diemžēl šim telefonam nebija HTC attīstītais Beats Audio, kuram būtu jāuzlabo mūzikas klausīšanu. Bet, neskatoties uz tā trūkumu, mūziku klausīties bija patīkami.

Par internetu un web lapu pārlūkošanu. Lapu atvēršana un aplūkošana bija vienkārša un ērta, viss darbojās ļoti labi un nekādu sistēmas bremzēšanos nevarēja novērot. Arī informācijas daudzums, ko var redzēt uz viena ekrāna, bija pietiekami liels.

Kā jau sākumā rakstīju, tad šim aparātam ir 5 MP fotokamera. Bet pašas uzņemtās bildes mani nepārliecināja. Bilžu kvalitāte tomēr nebija tik laba, kā pašam gribētos. Zemāk došu dažu bilžu paraugus, kas tika uzņemti vēl tālajā 2013. gada decembrī.
Bet apskatot šo bilžu kvalitāti, mani pašu tās neapmierina. Bet tuvplāna bildes gan bija samēra labas kvalitātes.

Nobeiguma vietā.
Telefons man pašam patika. Tas bija neliels, labi izskatījās, rokā labi iegūla. Bet bija arī trūkumi.
Sākšu ar negatīvo. Visvairāk man nepatika tieši bilžu kvalitāte. Bet, ja ir lielisks un pareizs apgaismojums, tad arī bildes var iznākt labas.
Otra lieta, kas man nepatika, bija HTC Sense 5 ar viņu BlinkFeed īpašību pirmajā logā. Bet tas jau ir tikai un vienīgi gaumes jautājums.

Bet pie pozitīvām lietām varu minēt tieši šī viedtālruņa izmēru - 4.3" liels ekrāns, ko es uzskatu par vislabāko izmēru viedtālruņiem. Tas bija kompakts, ērti un viegli lietojams.
Kā vēl vienu pozitīvu lietu var pieminēt arī viedtālruņa samēro lēto cenu un laba kvalitātē izstrādāts korpuss.
Šī viedtālruņa akumulators bez uzlādes spēja izturēt ap 1,5 diennaktīm.. Bet tas viss ir atkarīgs no lietošanas paradumiem.

Pats telefons bija patīkams un ērts lietošanā. Šo telefonu es vairāk redzu kā jauniešiem paredzēto iekārtu. Arī cenas ziņā aparāts nav pārāk diži dārgs - Dateks internetveikalā to var nopirkt par apmēram 155 EUR.

Vēlos arī pateikties Kitijai Balcarei no Hauska&Partner, par piedāvāto iespēju apskatīt un aptaustīt šo telefonu.

Ja Tev ir kas sakāms vai piebilstams, droši to vari atstāt komentāros.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru