Vieta manām pārdomām par tehnoloģijām (un ne tikai par tām), interesantākām tehnoloģiju un zinātnes ziņām un sasniegumiem, kā arī dažiem jokiem jautrākai dzīvei.

svētdiena, 2014. gada 28. decembris

Apskats: HTC One mini 2 jeb HTC One M8 mini

Pēc HTC One M8 patestēšanas, es ar divējādām sajūtām gaidīju HTC One mini 2 viedtālruni - it kā tas ir lielā brāļa mazai brālītis, bet no otras puses, dzelžu līmenī tas ir krietni vairāk apdalīts. Savukārt izskata ziņa tas saglabā One M8 izskata iezīmes. Bet manām bažām nebija pamata, jo viedtālrunis bija ļoti labā izmērā un darbojās pietiekami veikli.
Pie reizes arī pateikšu, ka pie mums šo viedtālruni arī pazīst un reklamē kā HTC One M8 mini.

Vispirms par viedtālruņa tehnisko pusi. Tas ir 137.4 x 65 x 10.6 mm liels un sver nieka 137 gramus. Tam ir 4.7" liels ekrāns ar 720x1280 px izšķirtspēju un  Super LCD2 tipa ekrānu un Corning Gorilla Glass 3 ekrāna aizsardzību.
Pašam viedtālrunim iekšā atrodas 1.2 GHz 4-kodolu procesors un Adreno 305 grafiskais procesors. Tam ir pieejams 1 GB RAM un datu uzglabāšanai ir pieejama 16 GB iekšējā atmiņa. Arī šim aparātam ir iespējams pievienot papildus microSD karti ar apjomu līdz 128 GB.
Datu pārraides standartu ziņā šis viedtālrunis atbalsta visus pašreizējos mobilās pārraides standartus, kā GPRS/EDGE, HSPA+ un LTE. Arī atbalsta Wi-Fi 802.11 b/g/n standartus. Ir arī DLNA atbalsts. Papildus tam visam, šajā aparātā ir pievienots arī Bluetooth v4 un NFC.
Fotokameras šim aparātam ir divas. Aparāta aizmugurē atrodas 13 MP kamera un ar šo kameru var arī uzfilmēt video HD kvalitātē. Bet priekšpusē atrodas 5 MP kamera daudz kvalitatīvāku pašiņu uzņemšanai.

Grūti sākumā pateikt, kas īsti ir šis viedtālrunis - HTC One M8 mazais brālis vai arī HTC One mini loģiskais turpinājums.
Ja šo viedtālruni salīdzina ar HTC One mini, tad ir nedaudz palielināts ekrāns, ir labāks procesors un arī krietni uzlabota fotokamera. Un ir iespējams pievienot arī microSD karti.
Bet ja šo viedtālruni salīdzina ar HTC One M8, tad šajā viedtālrunī ir mazliet savādāks un mazāks ekrāns, kā arī švakāks procesors un grafiskais procesors. Tomēr man šķiet, ka fotokamera jaunajā aparātā ir labāka, nekā HTC One M8. Bet tas jau ir tīri subjektīvs skatījums uz bilžu kvalitāti.

Izskata ziņā HTC One Mini 2 ir ieturēts HTC One M8 dizainā un stilā . Vienīgā atšķirība ir tā, ka šis aparāts ir nevis metāliskā apvalkā, bet gan veidots no plastmasas. Tas tomēr nemazina šī viedtālruņa izskatu un to tāpat ir patīkami turēt rokās un ikdienā lietot.
Arī neskatoties uz tā apgraizītiem dzelžiem, viedtālrunis darbojās veikli un nevienu reizi nav pievīlis savā darbībā. Arī akumulators šim viedtālrunim nebija maināms, bet pēdējā laikā gandrīz visi viedtālruņu ražotāji sākuši pieturēties pie šādas stratēģijas.

Ieslēdzot viedtālruni, sākumā uzreiz tiek piedāvāts iestatīt sākotnējos uzstādījumus. Kad tas ir izdarīts, tad lietotājam tiek piedāvāts nu jau klasisks jauno HTC viedtālruņu izskats.
Lietotājam tiek piedāvāta jaunākais HTC Sense 6 ražojums un pirmais logs ekrānā aizņem HTC izveidotais BlinkFeed, kas paredzēts jaunumu un dažādu savu sociālo tīklu informācijas attēlošanai. Ir iespējams norādīt savus ziņu avotus un šī aplikācija pati attēlo jaunumus. Kā avotus var norādīt gan RSS padeves avotus, gan arī Twitter, Facebook un Google+ ziņu jaunus. Esmu dzirdējis, ka daudziem šis BlinkFeed patīk, bet mani tas nesajūsmināja un es to neizmantoju.
Tāpat kā pēdējos HTC viedtālruņos, arī šajā modelī bija lietojams ātro iestatījumu josla, kurā ātri ir iespējams ieslēgt/izslēgt Wi-Fi, mobilo pārraidi un veikt citas lietas.
 
Arī logrīku uzstādīšana jau kļuvusi ierastā skatā - visi ekrāni ir samazināti telefona augšpusē un zem tiem bija pieejamie logrīki. Pēdējā laikā visos Android viedtālruņos tādā veidā tiek uzstādīti logrīki vai aplikāciju ikonas.
Un šim viedtālrunim bija arī iespēja uzstādīt bērnu režīmu, kad viedtālrunī ir pieejamas tikai bērniem paredzētās aplikācijas un iespējas. Kā arī uzstādīt speciālu auto režīmu, kad aparātam ir pieejamas pāris funkcijas (ar lielām pogām), kas ir paredzētas lietošanai braukšanas brīdī.

Bet nu mazliet par izklaides iespējām ar šo viedtālruni. Sākšu ar grāmatu lasīšanu. Uz Android viedtālruņiem nav nekādu problēmu lasīt gan DRM aizsargātas, gan arī brīvi pieejamās e-grāmatas. Es personiski izmantoju Aldiko aplikāciju un ar to varēju mierīgi lasīt visas savas e-grāmatas. Arī no Amazon ar Kindle aplikāciju bija iespējams mierīgi un ērti lasīt e-grāmatas.
Ekrāns bija pietiekami liels un lasīšana nesagādāja nekādas grūtības. Savukārt PDF failu lasīšanai gan prasītos mazliet lielāku ekrānu, it īpaši ja PDF formāta grāmatas lapas ir lielākas nekā A5 formāta lapas izskats.
Spēļu spēlēšana arī nesagādāja nekādas galvassāpes. Uz tā bez bēdām varēja spēlēt gan parastos Angry Birds sērijas spēles, gan arī citas spēles. Arī manas iemīļotās Need for Speed sērijas spēles varēja spēlēt, gan arī Real Racing 2 un Real Racing 3 spēles bija ļoti labi spēlējamas un nekādas bremzēšanās un raustīšanās spēles laikā netika manītas un spēles grafika bija lieliska.
Bet vislielāko pārsteigumu man sagādāja tieši mūzikas klausīšanās. Atšķirība no iepriekšējiem HTC viedtālruņiem, šim nebija pieejams Beats Audio, bet gan BoomSound, kuram arī būtu jāuzlabo mūzikas klausīšanu. Un tas tiešām arī palīdzēja. Tā kā šim modelim ir 2 ārējie skaļruņi - viens telefona augšpusē, bet otrs lejasdaļā, tad klausīties mūziku uz šiem skaļruņiem bija ļoti patīkami. Mūzika skanēja skaļi un skaidri un šo iekārtu varēja izmantot kā labu mūzikas atskaņotāju, ar kuru var klausīties mūziku jebkura vietā un arī labu draugu kompānijā.
Tikai ir jāatceras, ka arī zvanu melodijas un modinātājs skanēs ļoti skaļi, tāpēc labāk ir noregulēt skaļumu mazliet mazāku.

Uz šāda viedtālruņa ir arī patīkami izmantot Web pārlūkprogrammu un lasīt ziņas vai jaunumus internetā (vai arī e-pasta ziņas). Viss skaisti un labi attēlojas uz šī aparāta ekrāna. Jebkuras lapas apskatīšana nesagādāja nekādu problēmu un viss notika ātri.

Tad nu esmu nokļuvis līdz fotografēšanai ar šo viedtālruni. Man patīk bildēt ar viedtālruni - tas ir gana parocīgi, jo viedtālrunis vienmēr ir līdzi un arī bilžu kvalitāte ir ļoti laba. Un šoreiz, man šķiet, HTC ir ieklausījušies manos lūgumos un uzlaboja uzņemto bilžu kvalitāti.

Aizvien vairāk un vairāk viedtālruņos tiek pievienota automātiskā bilžu uzņemšanas funkcija. Arī šim aparātam tāda bija. Atliek tikai nospiest bildes fotografēšanas pogu un to pieturēt, lai aparāts uzreiz spētu uzņemt līdz 20 fotogrāfijām. Un tās saglabāt nevis vienā dīvainā failā, ko nevar normāli apskatīt uz datora, bet gan katru bildi savā failā. Un tad vari pēc tam uz datora skatīt un izvēlēties, kura bilde ir izdevusies labāka un to arī atstāt.

Ar šo aparātu var uzņemt arī videoklipus - gan 720p kvalitātē, gan arī Full HD kvalitātes video (1080p). Video kvalitāte arī bija ļoti laba un skaidra. Bet pie video ir iespējams norādīt, ka tiek filmēts lēnais video (~3 reizes lēnāks), kas ļauj veidot tīri interesantas video kolekcijas.

Nobeiguma vietā.
Aparāts bija lielisks un man tas patika, pat neskatoties uz to, ka tam ir plastmasas korpuss, nevis metālisks. Patīkams telefons ar lielisku skaņu un ļoti labām bildēm. Un akumulators šim viedtālrunim bez uzlādes spēja izvilkt apmēram pusotru diennakti.
Bet sākšu ar negatīvajām lietām. Ja godīgi, tad man nav īpaši daudz ko sliktu teikt par šo viedtālruni. Viena no sliktajām iezīmēm - šim aparātam samēra lēna fokusēšana fotografēšanas režīmā. Gribētos tomēr, lai fotoaparāts fokusējās mazliet ātrāk. Bet, ja laiks nav nauda fotografēšanas brīdī, tad to nelielo brīsniņu var arī pagaidīt un uzņemt lielisku bildi.
Otra lieta, kas man tradicionāli nepatīk - HTC Sense 6 ar viņu BlinkFeed īpašību pirmajā logā. Bet tas jau ir tikai un vienīgi gaumes jautājums.

Pie pozitīvajām lietam varu pieminēt tieši bilžu kvalitāti - tagad ar šo aparātu varēja uzņemt ļoti labas bildes. Un ja kādam patīk veidot pašiņus, tad ar šo aparātu tos var izveidot daudz labākā kvalitātē. Arī video kvalitāte bija ļoti laba.
Vēl varu pieminēt arī paša telefona ekrāna kvalitāti. Tā bija lieliska un gan bilžu skatīšanai, gan spēļu spēlēšanai neko labāku pat nevarētu gribēt. Un, protams, grāmatu un rakstu lasīšana uz šāda ekrāna izmēra bija jo īpaši patīkami.
Trešā labā lieta bija skaņa. Klausoties mūziku uz telefona skaļruņiem ar ieslēgtu BoomSound, vairs nevajag nemaz nekādu radio vai pārnēsājamu audioatskaņotaju. Mūzikas skanējums vienkārši bija lielisks!

Šis viedtālrunis man ļoti patika un es to iesaku cilvēkiem, kuri vēlas viedtālruni ar labu izskatu un pieņemamu cenu. Pats telefons bija lielisks un ērts lietošanā. Dateks internetveikalā šo telefonu var nopirkt par apmēram 370 EUR. Vai arī vari šo aparātu par 21.75 EUR mēnesī paņemt un lietot no LMT.

Ja Tev ir kas sakāms vai piebilstams, droši to vari atstāt komentāros.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru