Vieta manām pārdomām par tehnoloģijām (un ne tikai par tām), interesantākām tehnoloģiju un zinātnes ziņām un sasniegumiem, kā arī dažiem jokiem jautrākai dzīvei.

piektdiena, 2013. gada 6. septembris

Jauns miniatūras datoriņš - SolidRun CuBox-i mini-PC

Pēc Raspberry Pi veiksmes gājiena aizvien vairāk un vairāk ražotāju sāk pievērsties mazizmēra datoru segmentam. Un pārsvarā šie datori darbojas uz ARM procesora bāzes. Ir arī izņēmumi, kurus darbina Intel Atom procesors.
Un tagad ir uzradies jauns spēlētājs šajā tirgus segmentā - SolidRun ar savu garadarbu - CuBox-i. Tas ir neliela izmēra kubs, kuram iekšā atrodas pilnvērtīgs dators. To darbina vai nu Linux operētājsistēma, vai arī Android operētājsistēma.

Vispirms sākšu ar šī datora izmēriem. Tā izmērs ir 5.1x5.1x5.1 cm (jeb 2"x2"x2") liels. Un es neesmu pārrakstījies, jo izmēri tam tiešām ir tik mazi. Bet, neskatoties uz mazajiem izmēriem, tam iekšā tomēr ir pietiekami labi dzelži. Un ir iespējami 4 dažādi datora veidi.
Visus 4 datorus darbina Freescale i.MX6 procesors ar 1GHz taktsfrekvenci, bet atkarībā no modeļa, tam var būt 1, 2 vai 4 kodoli. Operatīvā atmiņa tam ir no 512MB - 2GB liela.  
Tos ir iespējams pieslēgt pie vada interneta un tiem ir pieejami 2 USB porti un microSD kartes slots. Dārgākajos modeļos ir arī pieejams arī WiFi modulis un iespējams pieslēgt arī eSata atbalstošu iekārtu.
Kā vienīgais veids, kā no šī datora iegūt bildi, ir caur HDMI. Ja ir vecāks TV vai monitors, kas neatbalsta HDMI, tad pie šāda monitora to nevarēs pieslēgt.
Un ir paredzēts, ka to spēs darbināt gan Android, gan arī parasta Linux operētājsistēma.
Pielietošana tam ir samērā plaša - gan kā parastu datoru un media atskaņotāju, gan kā kaut kāds iebūvēts risinājums, piemēram, kiosku datori. Vai arī kādā citā veidā to izmantot, kā tik cilvēkam tas ienāk prātā.

Cenas šiem datoriem, es teiktu, ir samēra mazas - no 44.99 USD līdz 110.99 USD.
To tehniskās specifikācijas ir dota zemāk. 


Ja Tev ir kas sakāms vai piebilstams, droši to vari atstāt komentāros.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru