Vieta manām pārdomām par tehnoloģijām (un ne tikai par tām), interesantākām tehnoloģiju un zinātnes ziņām un sasniegumiem, kā arī dažiem jokiem jautrākai dzīvei.

ceturtdiena, 2013. gada 5. septembris

Apskats: HTC One

HTC One es gaidīju ar divējādam izjūtam - no vienas puses man HTC viedtālruņi patīk un šis modelis Interneta vidē tika slavēts un lielīts kā labākais viedtālrunis. Bet no otras puses - HTC vienmēr ar kaut ko sabojā lielisku viedtālruni - vai nu ar mazu iekšējās atmiņas daudzumu vai arī sliktu fotokameru vai arī ar vēl ko citu.
Pirmo saskaršanos ar šo telefonu man bija maija pirmajā dienā, kad uz gandrīz divām dienām es to biju dabūjis palietot. Vizuāli tas bija lieliski nostrādāts aparāts. Bet uzņemot pirmās bildes, es atkal saskumu par to kvalitāti. Tomēr mierināju sevi ar domu, ka neesmu kaut ko pareizi sakonfigurējis un, palietojot to ilgāku laika periodu, spētu atrast veidu bildes kvalitātes uzlabošanai.
Šāds brīdis man arī pienāca jūnija beigās, kad es gandrīz divu nedēļu ilgumā varēju ar šo viedtālruni kārtīgāk izrotaļāties.

Vispirms par viedtālruņa tehnisko pusi. Tas ir 137.4 x 68.2 x 9.3 mm liels un sver 143 g. Tam ir 4.7" liels ekrāns ar 1080x1920 px lielu izšķirtspēju un Super LCD3 tipa ekrānu.
Pašam viedtālrunim iekšā atrodas 1.7 GHz 4-kodolu procesors un Adreno 320 grafiskais dzinis. Tam ir pieejams 2 GB RAM un datu uzglabāšanai ir pieejams 32 vai 64 GB iekšējā atmiņa. Nekādas papildus microSD kartes tam nav iespējams pievienot.
Datu pārraides standartu ziņā šis viedtālrunis atbalsta visus pašreizējos mobilās pārraides standartus, kā GPRS/EDGE, HSDPA+ un LTE. Arī atbalsta Wi-Fi 802.11 a/ac/b/g/n standartus. Ir arī DLNA atbalsts.
Fotokameras šim aparātam ir divas. Aparāta aizmugurē atrodas tikai 4 MP kamera un LED zibspuldzi. Un ar šo kameru var arī uzfilmēt video HD kvalitātē. Bet priekšpusē atrodas 2.1 MP kamera.

Pirmais, kas uzreiz piesaistīja uzmanību šajā telefonā - tam ir tikai 4 MP kamera, it īpaši ņemot vērā faktu, ka augsta līmeņa viedtālrunim ir jau vismaz 8 MP kamera. HTC šo problēmu atrisina mazliet savādākā veidā, nosakot, ka šim aparātam ir 4 ultrapikseļu un norādot daudzus un dažādus parametrus, kas padara šo fotokameru pārāku citu vidū. Bet savu pieredzi par bildēm es pastāstīšu mazliet vēlāk.
Ja mēs apskatam pašu telefonu un tā dizainu, tad HTC pie tā ir pamatīgi pastrādājuši un rezultāts ir ļoti lielisks. To pat apliecina vairākas godalgas par labāko dizainu.
Telefons ir veidots no alumīnija kā viens vesels korpuss un vāciņš nav noņemams. Tā aizmugurējā puse ir veidota no alumīnija tādā pusloka veidā, radot ilūziju, ka telefons ir plānāks, nekā patiesībā tas ir. Līdzīgi, kā tas ir ar HTC 8S un HTC 8X.

Bet ieslēdzot pašu telefonu, sākumā tiek piedāvāts iestatīt telefona sākotnējos iestatījumus. Ātri un fiksi to visu izdarot, pēc brīža ir pieejams arī Android sākumlogs. Īpašas atšķirības no citiem sākumlogiem nemanīju.
Bet atšķirība sākās pēc tam, kad tika atbloķēts ekrāns. Lietotājam tiek piedāvāta jaunākais HTC Sense ražojums un pirmais logs ekrānā aizņem HTC izveidotais BlinkFeed, kas paredzēts jaunumu un dažādu savu sociālo tīklu informācijas attēlošanai. Esmu dzirdējis, ka daudziem šī lieta tieši patīk, bet mani tā nesajūsmināja un es to neizmantoju.

Gandrīz kā visos pēdējos HTC Android telefonos, kā arī šajā modelī nebija ātro iestatījumu josla, kurā ātri ir iespējams ieslēgt/izslēgt Wi-Fi, mobilo pārraidi un citas lietas. Lai piekļūtu dažādu iestatījumu ātrai ieslēgšanai/ izslēgšanai, bija jāiet iekšā iestatījumos un tur tas jāveic. Labi, ka tas vismaz bija iestatījumu loga sākumgalā.

Cita dīvainā lieta bija piekļūšana pie instalētajām aplikācijām. Nospiežot uz vidējās ikonas ekrāna apakšdaļā varēja piekļūt pie instalētajām aplikācijām. Parasti visos Android telefonos, lai izietu no aplikāciju saraksta un nokļūtu pie telefona ekrāniem, pietiek nospiest Back pogu. Bet ne šajā telefonā. Lai izkļūtu laukā no aplikāciju saraksta, ir nepieciešams atkal nospiest to pašu ikonu telefona lejasdaļā un tikai tad var izkļūt no aplikāciju saraksta. Arī logrīku uzstādīšana bija neierasta - visi ekrāni ir samazināti telefona augšpusē un zem tiem bija pieejamie logrīki. Kaut gan pēdējā laikā visos Android viedtālruņos tādā veidā tiek uzstādīti logrīki vai aplikāciju ikonas.

Bet nu mazliet par izklaides iespējām ar šo viedtālruni. Sākšu ar grāmatu lasīšanu. Kā jau tas noprotams, tad uz Android iekārtām nav nekādu problēmu lasīt DRM aizsargātas e-grāmatas. Es personiski izmantoju Aldiko aplikāciju un ar to varēju mierīgi lasīt visas savas e-grāmatas. Arī no Amazon ar Kindle aplikāciju bija iespējams mierīgi un ērti lasīt e-grāmatas. Ekrāns bija pietiekami liels un lasīšana nesagādāja nekādas grūtības.
Arī spēļu spēlēšana uz šī telefona bija ļoti patīkama. Uz šī palielā ekrāna bija patīkami spēlēt spēlītes un iekšā esošais procesors ar saviem 4 kodoliem un grafisko dzini spēja vienkārši un bez jebkādām problēmām spēja tikt galā ar spēļu grafikas attēlošanu. Krāsas telefona ekrānā tika attēlotas ļoti skaisti un, man šķiet, ka dabiski.
Gan mani iemīļotie Need for Speed sērijas spēles varēja spēlēt bez jebkādām problēmām, gan arī Angry Birds gāja bez jebkādām problēmām. Autosimulatoru spēlīšu spēlēšana man sagādāja lielu gandarījumu un baudu.
Bet vislielāko pārsteigumu man sagādāja tieši mūzikas klausīšanās. Arī šim viedtālrunim bija pieejams Beats Audio, kuram būtu jāuzlabo mūzikas klausīšanu. Un tas tiešām arī palīdzēja. Tā kā šim modelim ir 2 ārējie skaļruņi - viens telefona augšpusē, bet otrs lejasdaļā, tad klausīties mūziku uz šiem skaļruņiem bija ļoti patīkami. Mūzika skanēja skaļi un skaidri un šo iekārtu varēja izmantot kā labu mūzikas atskaņotāju, ar kuru var klausīties mūziku jebkura vietā un arī labu draugu kompānijā.
Tikai ir jāatceras, ka arī zvanu melodijas un modinātājs skanēs ļoti skaļi, tāpēc labāk ir noregulēt skaļumu mazliet mazāku.

Uz šāda liela ekrāna arī ir patīkami izmantot Web pārlūkprogrammu un lasīt ziņas vai jaunumus internetā (vai arī e-pasta ziņas). Viss skaisti un smuki attēlojas uz ekrāna. Jebkuras lapas apskatīšana nesagādāja nekādu problēmu un viss notika ātri.

Tad nu esmu nokļuvis līdz fotografēšanai ar šo viedtālruni.
Vispirms atgriezīšos netālā pagātnē. Man ļoti patika bildes, ko var uzņemt ar savu pašreizējo Asus Padfone. Bet, palietojot Samsung Galaxy Note 2, ar šo iekārtu uzņemtās bildes man patika vislabāk. Tādējādi uz HTC One tiek izdarīts liels spiediens un es cerēju, ka bilžu kvalitāte būs ļoti laba, ja ne pat lieliska.
Bet, diemžēl, es tiku sarūgtināts un šī telefona bilžu kvalitāte nebija tik laba, kā es to biju sagaidījis. Iespējams ja es nebūtu apskatījis Samsung iekārtu, tad manas domas būtu arī savādākas. Bet pašreizējā izpildījumā dabas skati un arī kādu objektu bildes man prasītos mazliet asākas.
Aparātam it kā bija pieejams arī HDR funkcija, bet atšķirībā no Samsung aparāta, es šeit nekādus īpašus uzlabojumus nemanīju. Jā, bija mazliet labāk, bet tik pat labi varēja arī iztikt bez HDR funkcijas izmantošanas.  Bet tuvplānā uzņemto bilžu kvalitāte man gan ļoti patika. Bildes bija asas, detalizētas un skaistas.
Zemāk došu dažu bilžu paraugus.


Arī šim aparātam bija automātikā bilžu uzņemšanas funkcija. Atliek tikai nospiest bildes fotografēšanas pogu un to pieturēt, lai aparāts uzreiz spētu uzņemt līdz 20 fotogrāfijām. Un tās saglabāt nevis vienā dīvainā failā, ko nevar normāli apskatīt uz datora, bet gan katru bildi savā failā. Un tad vari pēc tam uz datora skatīt un izvēlēties, kura bilde ir izdevusies labāka un to arī atstāt

Nobeiguma vietā.
Aparāts bija lielisks, bet ne tik slavinoši lielisks, kā to apraksta citi cilvēki. Patīkams telefons ar lielisku skaņu un labām bildēm. Diemžēl akumulators šim viedtālrunim bez uzlādes spēja izvilkt ap 1,5 diennaktīm.
Bet sākšu ar negatīvajām lietām. Galvenā nepatīkamā lieta bija bilžu kvalitāte. Es nesaprotu, kāpēc HTC nevarēja ievietot šajā aparātā 8 MP kameru ar visām savam Ultrapixel papildinājumiem. Tad bilžu kvalitāte būtu daudz, daudz labāka un es noteiktu paziņotu, ka šis ir visu laiku labākais telefons, pat neskaitot ekrāna izmēru un HTC Sense 5.
Otra lieta, kas man nepatika, bija ekrāna izmērs. Man šķiet, ka vislabākais ekrāna izmērs ir 4.3". Pagaidām neviens un nekas nav spējis mani pārliecināt par pretējo.
Un ka jau tas noprotams, tad man nemaz nepatika HTC Sense 5 ar viņu BlinkFeed īpašību pirmajā logā. Bet tas jau ir tikai un vienīgi gaumes jautājums.

Pie pozitīvajām lietam varu pieminēt paša telefona ekrāna kvalitāti. Tā bija lieliska un gan bilžu skatīšanai, gan spēļu spēlēšanai neko labāku pat nevarētu gribēt.
Otrā labā liet bija skaņa. Klausoties mūziku uz telefona skaļruņiem ar ieslēgtu Beats Audio, vairs nevajag nemaz nekādu radio vai pārnēsājamu audioatskaņotaju. Mūzikas skanējums vienkārši bija lielisks!
Trešā lieta - paša telefona dizains. Patīkams izpildījums un atšķirībā no citiem viedtālruņiem - alumīnija apdarē.

Neskatoties uz samērā lielo izmēru, pats telefons bija patīkams un samērā ērts lietošanā. Tomēr cenas ziņā aparāts nav īpaši lēts - Dateks internetveikalā šo telefonu var nopirkt par apmēram 465 latiem, bet Trodeks veikalā tas ir gandrīz tāda pašā cenā - ap 464 latiem. Bet par dizainīgu preci ir arī jāmaksā mazliet vairāk.

Vēlos arī pateikties Kitijai Balcarei no Hauska&Partner, par piedāvāto iespēju apskatīt un aptaustīt šo telefonu.

Ja Tev ir kas sakāms vai piebilstams, droši to vari atstāt komentāros.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru