Vieta manām pārdomām par tehnoloģijām (un ne tikai par tām), interesantākām tehnoloģiju un zinātnes ziņām un sasniegumiem, kā arī dažiem jokiem jautrākai dzīvei.

otrdiena, 2013. gada 17. septembris

Microsoft izsludina starptautisku konkursu studentiem Imagine Cup 2014

Microsoft turpina iesākto tradīciju un izsludina tehnoloģiju konkursu Imagine Cup 2014. Šis konkurss ir paredzēts tikai studentiem, kuri pašlaik studē akreditētā augstskolā vai koledžā un uz 10.septembri bija jau 16 gadus veci.
Konkursam kopumā ir 3 galvenie temati un viena tiešsaistes sacenšanās un tās galvenais mērķis ir izveidot oriģinālas un inovatīvas lietojumprogrammas. Komandas sastāv no 4 cilvēkiem un katrai komandai var būt viens papildus palīgs un padomdevējs. Konkursa ilgums ir 1 gads.

Dalībnieki konkursā var iesūtīt tik daudz pieteikumus, cik vēlas, bet tiem visiem jābūt unikāliem un nevar atkārtoties un būt līdzīgi viens otram. Katra konkursa temata galvenā balva sastāv no 50000 USD, bet tiešsaistes sacenšanās uzvarētāja galvenā balva ir 3000 USD.
Konkursa trīs tēmas ir spēlesinovācija un pasaules iedzīvotāji.

Tiešsaistes sacenšanās.
Šajā sacenšanās etapā ir trīs apakštemati, kas ir sadalīti un jābūt izpildītiem konkrētos laikos:
  • video stāstījuma sacensības - tas notiek no septembra līdz oktobrim un šajā laika intervālā ir jāuzfilmē 3-5 minūšu garu video, kurā komanda izklāsta sava projekta ideju;
  • projekta skiču sacensības - notiks no novembra līdz decembrim un tā laikā ir jāizdomā un jāuzraksta sava projekta priekšlikums (uzmetums), kas parada, kādi būs potenciālie programmas lietotāji, kādas būs programmas prasības, tās scenāriji un biznesa modelis;
  • lietotāja pieredzes sacensības - notiks no nākamā gada janvāra līdz februārim un šajā laikā ir jāizdomā, kāda tad izskatīsies šī projekta programmas saskarnes, kā to ir paredzēts lietot un kāda no tās vispār ir jēga jeb kādu problēmu tā spēs risināt.

Konkursa tēma - spēles.
Tas norisināsies no 10.09.2013 - 31.07.2014. Šajā laikā komandai ir jāizdomā, jāizplāno un jāizveido kāda unikāla, ļoti interesanta un aizraujoša spēle, kas spētu aizraut plašas tautu masas.
Spēle var būt veidota datoriem un planšetdatoriem, viedtālruņiem vai pārlūkprogrammai - viss ir atkarīgs tikai no komandas izdomas. Bet ir jāievēro viens vienkāršs nosacījums - spēlei ir jābūt izveidotai ar Microsoft rīkiem priekš Windows vai Windows Phone.

Konkursa tēma - inovācijas.
Tas norisināsies no 10.09.2013 - 31.07.2014. Komandai šajā laikā ir jāizdomā un jāizveido kāda interesanta un unikāla programma, kas spēs mainīt visu industriju. Varbūt tas ir mazliet par stipru teikts, bet šajā konkursa sadaļā ir sagaidāms, ka piedāvātais produkts būs kāds unikāls un inovatīvs risinājums, kas, varbūt, spēs mainīt industrijas virzību.
Izgudrotais produkts var būt veidots datoriem un planšetdatoriem, viedtālruņiem vai pārlūkprogrammām - viss ir atkarīgs tikai no komandas izdomas. Bet ir jāievēro viens vienkāršs nosacījums - tam ir jābūt izveidotam ar Microsoft rīkiem priekš Windows vai Windows Phone.

Konkursa tēma - pasaules iedzīvotāji.
Tas norisināsies no 10.09.2013 - 31.07.2014. Šīs tēmas ietvaros komandai ir jāspēj izdomāt un atrast risinājumu, kas uzlabotu apkārtējo dzīvi un sniegtu atbalstu dažādām cilvēku grupām. Šajā konkursa tēmā vislabāk ir izvērsties medicīnas, izglītības un izglītošanās, kā arī apkārtējās vides uzlabošanas lauciņos. Tēmas ir ļoti plašas un iespējas ir lielas.
Izgudrotais produkts var būt veidots datoriem un planšetdatoriem, viedtālruņiem vai pārlūkprogrammām - viss ir atkarīgs tikai no komandas izdomas. Bet ir jāievēro viens vienkāršs nosacījums - tam ir jābūt izveidotam ar Microsoft rīkiem priekš Windows vai Windows Phone.

Nobeiguma vietā.
Man patīk, ka parādās šādi konkursi, kuros cilvēki var piedalīties un mēģināt radīt lieliskus produktus. Un šis Microsoft piedāvātais konkurss ir lieliska iespēja studentiem apvienot savus spēkus un realizēt kādu no saviem sapņiem vai idejām. Kas to lai zina, varbūt šādā veidā arī atklāsim kādu vietējo idejas ģēniju.
Es ieteiktu studentiem izmantot šo iespēju un piedalīties šajā konkursā. Ja ne uzvarēt, tad vismaz būs lielāka pieredze un tiks nodibināti lieliski kontakti, ko varēs izmantot arī nākotnē.
Ja es pats pašlaik būtu students, tad noteikti izmantotu šo izdevību un piedalītos šajā konkursā. Bet tagad man atliek izmantot iespējas un piedalīties citos konkursos, ko rīko Samsung un Nokia.

Vairāk par šo projektu un iepazīties ar pilniem konkursa nosacījumiem var Imagine Cup 2014 mājaslapā: http://imaginecup.com. Un neaizmirstiet iepazīties ar pilnajiem konkursa noteikumiem un nolikumiem.
Lai veicas izdomāt un izveidot unikālus un lieliskus produktus!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru