Vieta manām pārdomām par tehnoloģijām (un ne tikai par tām), interesantākām tehnoloģiju un zinātnes ziņām un sasniegumiem, kā arī dažiem jokiem jautrākai dzīvei.

trešdiena, 2013. gada 11. septembris

Kobo izlaiž jaunu e-grāmatu lasītāju Aura

Kaut kā pēdējā laikā neviens īpaši necenšas vairs izlaist e-grāmatu lasītāju, ja tur nav iekļautas kādas uberkrutas lietas. Jau ir ierasts, ka e-grāmatas tiek lasītas uz viedtālruņa vai planšetdatorā, kas vienmēr un visur ir līdzi. Pat es to atbalstu un reklamēju savos apskatos. Bet uzņēmums vārda Kobo domā savādāk un ir izlaidis jaunu e-grāmatas lasītāju Aura.

Šis e-grāmatu lasītājs ir ar 6" lielu ekrānu un 1014x768 px lielu izšķirtspēju. Tā fiziskais izmērs ir 11.5x11.4 cm liels un tas ir 8.1 mm plāns. Tātad, tas nav lielāks par nelielu piezīmju blociņu. Iekārtai ir augstas izšķirtspējas E-Ink ekrāns ar ClarityScreen tehnoloģiju. Un, atšķirībā no viedtālruņiem un planšetdatoriem, tam ir melnbaltais ekrāns, kas spēj attēlot 16 dažādus pelēko krāsu toņus. Vienīgā krāsa, kas ir pieejama šim e-lasītajam ir rozā krāsa, ko var izmantot teksta iezīmēšanai.
Lasītājs atbalsta bezvadu Wi-Fi 802.11 b/g/n standartus un tam ir arī Micro USB pieslēgvieta. Pašai iekārtai ir 4GB iekšējā atmiņa un ir iespējams arī pievienot microSD karti ar apjomu līdz 32 GB. Iekšējā atmiņā vien var salikt milzum daudz dažādu e-grāmatu.

Šajā lasītajā var lasīt daudz un dažādu faila formāta dokumentus un grāmatas:
  • e-grāmatas šādos formātos: EPUB, PDF, MOBI
  • apskatīt bildes šādos formātos: JPEG, GIF, PNG, TIFF
  • lasīt teksta failus šādos formātos: TXT, HTML, XHTML, RTF
  • komiksu grāmatu formāti: CBZ, CBR

Patīkamā kārtā šis e-lasītājs atbalsta arī Adobe DRM aizsardzības mehānismu, kas nozīme, ka arī Zvaigznes ABC e-grāmatas varēs šajā lasītājā lasīt.
Un pats galvenais - ar vienu uzlādes laiku būs iespējams šo iekārtu izmantot gandrīz 2 mēnešu garumā, ja dienas laikā vidēji lasa 30 minūtes un ir izslēgts Wi-Fi. Pat 1 mēnesi bez uzlādes ir labs laiks, ja salīdzina ar viedtālruņu ikdienas uzlādes rituālu.

Palasot plašos aprakstus, kas ir pieejami internetā, tad lasīšana uz šīs iekārtas ir patīkama un arī veiktspēja ir laba - lapas pāršķiras veikli un bez liekas aizšķeršanās. Arī E-Ink ekrāns ir vairāk paredzēts lasīšanai un ir acīm draudzīgāka tehnoloģija, nekā LCD ekrāni. Izmērs ir mazs un kompakts un to viegli un ērti ir visur paņemt līdzi.
Bet tā ir arī papildus iekārta, kas ir jāstaipa līdzi. Jā, tās baterija tur elektrību ilgāk, nekā planšetdatori vai viedtālruņi, bet arī iespējas šim lasītājam ir ierobežotas. Tu nevari tekstus iezīmēt dažādās krāsās (man īsti nav bijusi tāda vajadzība). Ja ir jāskatās bildes vai komiksi, tad tie ir melnbalti un man īpaši nepatiktu lasīt kādu komiksu melnbaltā formātā vai skatīt melnbaltas bildes. Un e-grāmatu lasīšanai man tomēr prasītos mazliet lielāks ekrāns, lai vismaz būtu A5 formāta izmērā (vismaz 7" liels ekrāns). Bet tās vairāk vai mazāk ir manu ērtību iegribas.
Cena Koba Aura e-grāmatu lasītājam tiek solīta 150 USD robežās.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru