Vieta manām pārdomām par tehnoloģijām (un ne tikai par tām), interesantākām tehnoloģiju un zinātnes ziņām un sasniegumiem, kā arī dažiem jokiem jautrākai dzīvei.

otrdiena, 2013. gada 24. septembris

27. spetembrī visā Latvijā notiks Zinātnieku nakts 2013

Šogad Zinātnieku nakts notiks 27. septembrī, kas, atbilstoši noteikumiem, ir pēdējā septembra piektdiena. Šoreiz šī pasākuma tēma ir Ūdens - dodot ieskatu ūdens izmantošanas veidos un daudzveidīgajā pielietojamībā. Šis pasākums vienlaikus notiks deviņās Latvijas pilsētās - Rīgā, Jelgavā, Daugavpilī, Rēzeknē, Ventspilī, Valmierā, Salaspilī, Liepājā un Cēsīs un apmeklētāji to varēs apmeklēt no 18:00 - 24:00.

Šogad, atšķirībā no iepriekšējiem gadiem, nav visa pasākuma apkopojums vienā PDF failā, bet ir iespējams labā un strukturēta veidā apskatīt visu iesaistīto augstskolu, uzņēmumu un iestāžu sarakstu un izvēlēties savām interesēm atbilstošāko.
Tas, protams, nav tik ērti kā to visu aplūkot vienā kopīgā saraksta, bet gan jau šīs nelielas neērtības nemazinās zinātkāros bērnus un vecākus atrast savām interesēm atbilstošu pasākumu.

Kā jau šos pāris gadus ir iegājies, tad mēs ar ģimeni apmeklēsim tikai Rīgas pasākumus. Kaut gan ārpus Rīgas esošajās augstskolās un iestādēs norādītie pasākumi arī izklausās ļoti intriģējoši, iztēli un zinātkāri kairinoši.

Kā parasti, man vispirms gribēsies apskatīt Latvijas Dabas muzeja ekspozīcijas un stāstījumus. It īpaši man gribētos redzēt, kāds tad izskatās ūdens ēzelītis.
Tālāk jau sākas grūtības ar izvēli. Jo tik daudzās vietās tiks stāstīti un rādīti (varbūt arī radīti) interesantas lietas un fakti. Bet es personīgi lielāku varbūtības uzsvaru lieku uz Latvijas Organiskās sintēzes institūtu, kur varētu būt interesanta eksperimentu un stāstījumu apvienojums. Arī mazākiem bērniem tur būs ar ko nodarboties un veikt savus eksperimentus.
Otra lielākā vieta būs Latvijas Universitātes apmeklējums. Pagaidām es kā pirmo variantu apmeklējumam izvēlos Ķīmijas fakultātes programmu, bet arī Atomfizikas un spektroskopijas institūta programma ir interesanta un saistoša. Bet nav izslēgts, ka beigu beigās piedalīsimies kādā filozofiskā vai diskusiju pasākumā. Šoreiz mana izvēle ir plūdena un mainīga kā tāda ūdens plūsma.

Novēlu visiem zinātkārajiem atrast savu īpašo tā vakara programmu un apmeklēt pēc iespējas vairāk interesantu pasākumu. Un pats galvenais, lai šajā laika būtu labi laika apstākļi!

Vairāk par pasākuma programmu var izlasīt Zinātnieku nakts mājaslapā.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru