Vieta manām pārdomām par tehnoloģijām (un ne tikai par tām), interesantākām tehnoloģiju un zinātnes ziņām un sasniegumiem, kā arī dažiem jokiem jautrākai dzīvei.

pirmdiena, 2013. gada 23. septembris

Jaunums no NVIDIA - planšetdators Tegra Note

Pavisam nesen kompānija NVIDIA pasauli iepazīstināja ar savu 7" planšetdatoru NVIDIA Tegra Note. Atšķirībā no lielāka daudzuma pašlaik pieejamo planšetdatoru, šim modelim komplektā būs arī irbulītis. Ņemot vērā tā spēcīgo videokarti, pati kompānija to pozicionē kā vislabāko un ātrāko spēļu planšetdatoru.

Šis planšetdators būs 199x119x9.6 mm liels un 320 gramus smags. Tam būs 7" IPS ekrāns ar 1200x800px lielu izšķirtspēju. Pašā iekārtā būs Tegra 4 mobilais procesors ar 1.8 GHz 4-kodolu CPU un GeForce GPU ar 72-kodoliem. Tam būs 1GB operatīvā atmiņa un 16 GB iekšējā atmiņa, bet būs iespējams pievienot microSD karti ar apjomu līdz 32GB. 
Pagaidām nav zināms par mobilo tīklu atbalstu, bet šai iekārtai būs WiFi, kas atbalsta 802.11n standartu.
Fotokameras tai būs divas - priekšpusē būs VGA izšķirtspējas kamera, kas vairāk būs paredzēta videočatiem, bet aizmugurē būs 5 MP kamera.
Vēl šim planšetdatoram būs HDMI izeja, lai to varētu pievienot pie TV vai kāda monitora. Tiek solīts, ka šai iekārtai būs NVIDIA PureAudio tehnoloģija, kas nodrošinās daudz labāku un patīkamāku audio skanējumu pa 2 priekšējiem skaļruņiem. Un tam būs 4100 mAh akumulators, kas, pēc NVIDIA teiktā, spēs darboties līdz pat 10 stundām.
Un tam visam pa virsu atradīsies jaunākā pieejamā Android versija. Pati NVIDIA sola, ka uz šīs iekārtas vienmēr būs visjaunākā Android versija. Gan nopērkot to veikala, gan arī to nodrošinot pa bezvadu pārraidi (OTA). 

Lai arī tiek teikts, ka tas ir NVIDIA planšetdators, tad pati kompānija to nemaz neražos. Kompānija tikai to izstrādās, bet pašu ražošanu un realizāciju atstās savu partneru - EVGA, Zotac un PNY ziņā. Līdzīgi, kā tas notiek ar videokaršu ražošanu.
Arī tehniskā ziņā šis aparāts nav neko pārāks par citu ražotajiem planšetdatoriem - gan atmiņas, gan arī procesora jaudas ziņā. Vienīga atšķirība ir grafiskais procesors, kas gan varētu būt krietni labāks par konkurentiem. It īpaši zinot, ka datoru videokaršu segmentā NVIDIA darbojas ar lieliskiem panākumiem.
Vērā ņemams fakts ir arī tikai 5 MP kameras pieejamība. Ja ņem vērā, ka kompānija šo planšetdatoru vairāk pozicionē kā spēļu iekārtu, tad fotokamerai varētu būt otršķirīga nozīme. Bet ņemsim vērā, ka mūsdienās cilvēki parasti mēģina ar savu mobilo iekārtu arī fotografēt apkārtni. Tad nu gan šo 5 MP kameras veikums nebūs īpaši labs. Lai arī NVIDIA sola, ka ar viņu speciālo grafiskās apstrādes procesoru bildes būs daudz labākas, nekā konkurentiem ar šādu pašu kameru, tad es tam īpaši neticētu, kamēr pats neesmu pārbaudījis bildes kvalitāti. Par piemēru varu minēt HTC One, kuras 5MP Ultrapixel kameru HTC reklamēja kā labāko, bet man gan prasījās labāku bildes kvalitāti.

Tiek solīts, ka ASV tā cena būs $199, bet Lielbritānijā tas maksās £179.99.

Nobeiguma vietā.
Šī iekārta izskatās tīri interesanta. Un arī solītā GPU jauda ir lieliska gan spēļu spēlēšanai, gan arī veicot dažādu grafisku objektu apstrādi. Lai tikai būtu lietojumprogrammu atbalsts šai videokartei.
Bet otrs jautājums, vai cenu segments ir īstais. Ja skatāmies uz mobilo iekārtu tirgu, tad par lētāku naudu var dabūt līdzīgas konfigurācijas planšetdatorus. Vienīga atšķirība, ka tajos nebūs NVIDIA GeForce videokartes. Bet, ja piemaksā mazliet vairāk, tad var iegūt Nexus 7 planšetdatoru, kuram tomēr ir labāka izšķirtspēja. Vai šis produkts spēs iekarot plašas tautu masas un būs peļņu nesošs produkts, varēs redzēt pēc dažiem mēnešiem, kad tam būtu jāparādās tirgū.

Ja Tev ir kas sakāms vai piebilstams, droši to vari atstāt komentāros.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru