Vieta manām pārdomām par tehnoloģijām (un ne tikai par tām), interesantākām tehnoloģiju un zinātnes ziņām un sasniegumiem, kā arī dažiem jokiem jautrākai dzīvei.

pirmdiena, 2013. gada 9. septembris

Latvijā notiks IT Olimpiāde 2013

Septembra sākums ir padevies tāds ražīgs. Sākumā Microsoft Latvia paziņo par bezmaksas programmēšanas skolu 7.-9. klašu skolēniem. Bet tagad Lattelecom kopā ar Microsoft Latvia rīko IT Olimpiāde 2013. Cerams, ka arī atlikušais mēnesis būs interesantiem notikumiem bagāts!

Nedaudz par pašu olimpiādi.
Olimpiāde notiks 2 lielās grupās - skolēnu grupa un studentu grupa. Skolēnu grupā drīkst piedalīties jebkurš Latvijas vidējās izglītības vai vidējās speciālās izglītības mācību iestādes audzēknis. Savukārt studentu grupā drīkst piedalīties jebkurš augstākās izglītības mācību iestādes (ne tikai Latvijas) audzēknis, kuram vēl nav 2. līmeņa profesionālās vai akadēmiskās (bakalaura, maģistra, doktora) augstākās izglītības IT jomā. Dalībnieku vecums netiek reglamentēts. Ja skolēnu grupā ir kāds students, tad šī grupa uzreiz tiek kvalificēta kā studentu grupa.

Komandai ir jāsastāv no 3 cilvēkiem. Var būt arī mazāks cilvēku skaits komandā, bet ne mazāks kā 2 cilvēku sastāvs. Dalībniekiem ir jāpārzina Microsoft .NET tehnoloģija. Ja kāda komanda to nezina, tad ir pēdējais laiks to apgūt.
IT Olimpiādei būs 2 kārtas - pusfināla un fināla kārtas.
Pusfināls būs no 23.09.2013 - 21.10.2013, kad skolēni un studenti savās ierastajās vietās (mājās, skolā, parkā vai kur citur) izpilda pusfināla uzdevumu. Uzdevums būs tikai viens, bet ar vairākām daļām. Ir jāatceras, ka uzdevums ir jānodod līdz termiņa beigām. Pusfināla dalībnieku rezultāti tiks paziņoti 04.11.2013. Uz finālu tiek labākās 6 komandas katrā grupā.
Fināls gan notiks klātienē un tas notiks Rīgā 09.11.2013 un 10.11.2013. Dalībnieki tiks nodrošināti ar datortehniku, tā kā pašiem savu tehniku nevajadzēs ņemt līdzi. Šajā sacensību daļā būs 2 uzdevumi, kas būs jāizpilda šo divu dienu laikā. Apbalvoti gan tiks tikai pirmo 3 vietu ieguvēji katrā grupā.

Es ceru, ka uz šīm sacensībām pieteiksies pietiekams daudzums dalībnieku. Un sacensību dalībniekiem novēlu veiksmi un izturību gaidāmajās sacensībās!

Vairāk informācijas par olimpiādi var atrast šeit:  http://olimpiade.lattelecom.lv.

1 komentārs: