Vieta manām pārdomām par tehnoloģijām (un ne tikai par tām), interesantākām tehnoloģiju un zinātnes ziņām un sasniegumiem, kā arī dažiem jokiem jautrākai dzīvei.

ceturtdiena, 2013. gada 5. septembris

Microsoft Latvia aicina pieteikties Microsoft programmēšanas skolai

Pēdējā laikā daudzas organizācijas sākušas aģitēt un mēģināt jauniešus pievērst programmēšanai. Manā skatījumā tas ir ļoti labi, jo programmētāji jau tagad ir lielā deficīta stāvoklī un nākotnē nekas dižs nemainīsies. Un tā ir arī viena ļoti interesanta sfēra un padarīšana.
Tagad arī Microsoft Latvia ir pievienojušies šim pulciņam un aicina 7.-9. klašu skolēnus pieteikties Microsoft programmēšanas skolai

Microsoft programmēšanas skolas mērķis ir sniegt iespēju skolēniem apgūt programmēšanas pamatus Microsoft programmēšanas vidē, mācīties strādāt komandā un, kā jebkuram izstrādātājam, iziet visus programmas izstrādes posmus – no idejas līdz publicēšanai Windows Store. Apmācības notiks bez maksas un atbilstoši iepriekš sastādītam apmācību grafikam – no septembra līdz maijam, noteiktos datumos sestdienās, Microsoft Latvia birojā, Rīgā. Apmācību norisei nepieciešamās tehnoloģijas nodrošina Microsoft Latvia kopā ar sadarbības partneriem.

Piedaloties apmācībās, dalībniekiem būs iespēja apgūt jaunas zināšanas mazliet savādāk - ārpus ierastās skolas klases vides un mācību materiāliem. Gan teorijā, gan praksē tehnoloģiju eksperti jauniešiem palīdzēs apgūt HTML, CSS, Javascript programmēšanas pamatus, iepazīt Windows Store programmu izstrādes procesu - to uzbūvi un izstrādes principus.
Pieteikšanās notiek līdz 2013. gada 16. septembrim, elektroniski aizpildot pieteikuma anketu. Rezultāti tiks paziņoti līdz 2013. gada 24. septembrim.
Papildus informācija: http://ej.uz/programme

Pats personīgi es ieteiktu jauniešiem ņemt dalību šajā projektā un izmantot iespēju iemācīties programmēt Windows 8 vidē. No savas pieredzes varu apgalvot, ka veidot Windows aplikācijas izmantojot HTML, CSS, Javascript ir pavisam vienkārši. Bet pats programmēšanas process ir ļoti interesants un, ieraugot sava darba rezultātu, pārņem gandarījuma sajūta.
Tāpēc, jaunieši, nestāviet malā un piesakieties!


4 komentāri:

  1. Sveiki , gribu pajautāt , pieteikties var arī tagad ? Lasīju citur , ka var sākt pieteikties noteiktā datumā .
    Un nevaru nekādīgi atrast tās celtnes izskatu kurā notiks kursi , jo ielu esmu izpētījis , bet celtni gan nezinu , nepārzinu Rīgu , tapēc ja atrodas kādā bilde lūdzu ielieciet.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Šai apmācībai bija jāpiesakās pagājuša gada rudenī, kā tas ir rakstīts. Tagad tas jau ir par vēļu.
      Pagaidām neesmu neko dzirdējis, ka Microsoft Latvia rīkotu jaunas apmācības jauniešiem.
      Ja šīs apmācību kurss būs veiksmīgs, tad, iespējams, arī nākošreiz tāds tiks veidots.

      Dzēst
    2. Sveiks atkal , vai ir kādas ziņas par to vai tiks rīkoti šie kursi atkārtoti ?
      Un vai varat šo lēmumu ietekmēt ?
      Ar nepacietību gaidu šos kursus ja tie tiks rīkoti atkal .

      Dzēst
    3. Sveiks!
      Pagaidām man nav nekādas informācijas, vai atkārtoti tiks veidoti šādi apmācību kursi. Es caru, ka tiks. Tiklīdz es zināšu kādus jaunumus, tad arī padalīšos savā blogā.
      Un, diemžēl, man nav nekādas ietekmes šo lēmumu pieņemšanā. Tas ir tikai Microsoft Latvia pārziņā.

      Dzēst