Vieta manām pārdomām par tehnoloģijām (un ne tikai par tām), interesantākām tehnoloģiju un zinātnes ziņām un sasniegumiem, kā arī dažiem jokiem jautrākai dzīvei.

pirmdiena, 2013. gada 8. aprīlis

Ekrānuzņēmuma veidošana ar Windows Phone viedtālruņiem

Dažreiz gadās, ka ir nepieciešams izveidot sava esošā viedtālruņa ekrāna bildi un saglabāt to atsevišķā datnē. Bieži vien mēs meklējam dažādas aplikācijas, ar kuru palīdzību to varētu izdarīt. Bet arī pašos viedtālruņos eksistē tāda iespēja, kā saglabāt ekrānuzņēmumu atsevišķā datnē. Nekas sarežģīta te nav, vien jānospiež dažas pogas un bilde ir gatava.

Šīs darbības ir pārbaudītas uz Windows Phone 8 viedtālruņa. Iespējams, ka uz vecākām versiju sistēmām tas arī ir iespējams, bet es neesmu to pārbaudījis.

Tātad, vispirms ir nepieciešams pat viedtālrunis, kuru darbina Windows Phone 8 operētājsistēma. Lai izveidotu ekrānuzņēmumu, ir nepieciešams vienlaicīgi nospiest ieslēgšanas/izslēgšanas pogu un uz Windows pogu .
Kad tas tiek izdarīts, viedtālrunis atskaņo klikšķa skaņu. Tas nozīme, ka bilde ir izveidota. Bet, lai šādi bildēt būtu vienkāršāk, padalīšos ar kādu noslēpumu. Ērtāk to izdarīt ir šādi - sākumā tur nospiestu ieslēgšanas/izslēgšanas pogu un tad spiež uz Windows pogu.

Kad bilde ir izveidota un saglabāta, atliek to pārkopēt uz datoru.
Darbi, kas jāveic no datora.
  1. Pievienojiet ar USB vadu telefonu pie datora.
  2. Atveriet telefona mapi. Tad jāparādās šādām mapēm.
  3. Atver mapi Pictures.
  4. Tad atver mapi Screenshots.  Un šajā mapē ir visi uzņemtie ekrāna attēli.

Cerams, ka šī nelielā instrukcija palīdzēs vēl kādam iegūt sava viedtālruņa ekrāna attēlu, kad tas ir nepieciešams.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru