Vieta manām pārdomām par tehnoloģijām (un ne tikai par tām), interesantākām tehnoloģiju un zinātnes ziņām un sasniegumiem, kā arī dažiem jokiem jautrākai dzīvei.

ceturtdiena, 2013. gada 25. aprīlis

Es un mans blogs

Pirms krietna laika bija tāda akcija kā "Mana dzīve grāmatās", kuras ietvaros blogeri dalījās ar savu pieredzi grāmatu dzīvē. Kopš tā laika mani visu laiku urdījusi doma palaist citu akciju - Es un mans blogs, kurā blogu īpašnieki varētu pastāstīt par savu blogu - kā tas radās, kāpēc tieši tāds un ne savādāks. Piemēram, mani interesē, kāpēc dažu cilvēku blogiem ir tieši šāds nosaukums un nevis savādāks un kā viņi nonāca pie domas blogu veidot ar šādu nosaukumu un kāpēc to sāka rakstīt. 

Kā jau tas visās akcijas pienākas, tad ir vajadzīgi jautājumi, lai varētu pieturēties pie kādas konkrētas struktūras.
Galvenie jautājumu būtu šādi.
  1. Kāpēc Tavam blogam ir tieši tāds nosaukums un kā nonāci pie tā?
  2. Kāpēc nolēmi sākt bloga rakstīšanu?
  3. Vai ir bijuši kādi mērķi, ko gribēji sasniegt ar blogošanu?
  4. Kādi ir nākotnes plāni?
Un protams, stafetes nodošana citam blogerim. 
Bet nekur netiek aizliegts arī atbildēt uz šiem jautājumiem pēc savas iniciatīvas un bez uzaicinājuma. 
Cerams, ka šim projektam būs atsaucība arī no citiem blogeriem.


Es un mans blogs.

1. Kāpēc Tavam blogam ir tieši tāds nosaukums un kā nonāci pie tā?
Bloga nosaukums radās jokojoties. Kad ar Sintiju bijām noreģistrējuši adresi ar viņas bloga nosaukumu trolejbuss.lv, kas, brīnumainā kārtā, vēl bija brīvs, tad, joka pēc, sākām skatītes, kādas vēl adreses ir brīvas. Tuvāko radinieku tramvaja un autobusa adreses bija aizņemtas. Joka pēc apskatījos uz buldozers.lv un tas bija brīvs. Pasmējāmies un es piereģistrēju šo nosaukumu. Beigās, ja jau tas ir piereģistrēts, tad ir jāsāk arī izmantot un tā radās mans blogs Buldozers.Lv.

2. Kāpēc nolēmi sākt bloga rakstīšanu?
Man nekad nebūtu nācis prātā rakstīt kaut kādu blogu. Bet viss aizsākās ar to, ka Sintijai prasīja tehniskus padomus par sava blogu izveidošanu un uzlabošanu. Un kā lai labāk to izprot, ja ne pašam izveidot testa bloga variantu un izpētīt to. Bet beigās arī pats sāku to rakstīt, sākumā intereses pēc. Tagad jau blogošana ir kļuvusi par ieradumu un par vēl vienu hobiju.

3. Vai ir bijuši kādi mērķi, ko gribēji sasniegt ar blogošanu?
Kad sāku veidot sava bloga koncepciju un domāju, ko tad tur rakstīšu, tad man bija lieli plāni. Gribēju rakstīt gan par tehnikas (uzsvaru uz datortehniku) jaunumiem, gan par zinātnes atklājumiem un pētījumiem kosmosa dzīlēs. Citiem vārdiem sakot, iepazīstināt visus ar jaunumiem. Bet beigās no tā nekas man neizdevās, jo nepietika laika to visu uzrakstīt, gan arī mani uzveica mans iedzimtais slinkums. Tā rezultātā (slinkuma) man ir bijuši lieli klusuma brīži, bet nu esmu atsācis publicēt savus rakstus.

4. Kādi ir nākotnes plāni?
Turpināt rakstīt. Gan apskatot kādu gadžetu, grāmatu vai programmu, gan arī uzrakstot savas pārdomas par kādu tēmu un mēģināt iespraust kādu jaunumu ziņu. Citiem vārdiem sakot, turpināt iesākto. Galvenais, lai atrastos kāds brīvāks brīdis rakstīšanai. 
Pašlaik esmu sācis un apņēmies turpināt pamācīt programmēšanu ar dažādu rakstu sēriju. Tas tomēr ir man sirdij tuvāk un ir arī daži zināmi jaunieši, kas vēlas apgūt programmēšanu.

Stafetes nodošanas posms.
Stafeti tālāk nodošu trim man zināmiem cilvēkiem - Sintijai ar trolejbuss.lv blogu, Kasparam ar laacz.lv blogu un Kristapam ar krizdabz.lv blogu. Par Sintijas bloga rašanos un nosaukuma izgudrošanas stāstu es zinu, bet Kaspara un Kristapa bloga nosaukuma izveidošanas stāstus es gan labprāt gribētu uzzināt.


1 komentārs:

  1. Darbu sācis pavisam jauns un nedaudz savādāks bezmaksas tirgošanās portāls - PrecuTirgus.lv
    Izveido savu profilu, un ievieto arī savas preces, sludinājumus vai reklāmas bezmaksas.
    Izdari to pēc iespējas ātrāk, un tieši tavas preces sludinājums tiks ievietots prioritāro preču sarakstā, kā arī mūsu Facebook lapā par brīvu!

    Lai labi tirgojas!

    www.PrecuTirgus.lv

    AtbildētDzēst