Vieta manām pārdomām par tehnoloģijām (un ne tikai par tām), interesantākām tehnoloģiju un zinātnes ziņām un sasniegumiem, kā arī dažiem jokiem jautrākai dzīvei.

pirmdiena, 2013. gada 29. aprīlis

Apskats: HTC Desire C

Uz kādu laiciņu man bija iespēja palietot vēl vienu HTC viedtālruni - HTC Desire C. Tas bija neliels telefons ar 3.5" ekrānu un tam virsū jau atradās Android 4.versija. Un manā rīcībā nonākušais eksemplārs bija sarkanā krāsā. Neliela pārmaiņa pēc visiem iepriekšējiem pelēkajiem viedtālruņiem. Bet ne tikai ārpuse tam bija sarkana, bet arī iekšpuse bija veidota sarkanajā tonī.

Paša aparāta izmēri ir tiešām ļoti nelieli - 107.2 x 60.6 x 12.3 mm un tas sver nieka 100 gramus. Lai arī tam ir tikai 3.5" ekrāns, bet tā izšķirtspēja ir ļoti maza - tikai 320x480 px un tam  bija tikai parastais LCD ekrāns. Sen nebiju redzējis telefonu ar tik mazu izšķirtspēju un salīdzinot ar manu pašreizējo Asus Padfone, tas izskatījās kā pundurītis.
Bet pašam telefonam iekšā atrodas tikai 600 MHz procesors ar Adreno-200 grafisko dzini. Šim telefonam pieejamais RAM ir 512 MB apjomā un datu glabāšanai ir atvēlēts 4 GB iekšējās atmiņas. Un, kā jau lielākajai daļai Android telefonu, tam ir iespējams pievienot arī papildus microSD atmiņas karti.
Datu pārraides standartu ziņā šis viedtālrunis atbalsta visus pašreizējos mobilās pārraides standartus, kā GPRS/EDGE, HSDPA un HSUPA. Arī atbalsta Wi-Fi 802.11 a/b/g/n standartus.
Fotokamera šim aparātam ir tikai viena. Aparāta aizmugurē atrodas 5 MP kamera un tam nav nekādas zibspuldzes.

Pirmais, kas mani pārsteidza šajā telefonā, bija tā iekšpuse. Šoreiz HTC bija mazliet piedomājuši pie šī izpildījuma un tas viss bija sarkanā krāsā. Pat akumulators bija sarkanā krāsā! Mazliet nepierasti bija redzēt nevis klasisko melno/pelēko toņu kombināciju, kā visiem telefoniem, bet gan pieskaņotu telefona korpusa krāsai. Interesanti būtu zināt, vai arī baltās krāsas HTC Desire C modelim iekšā viss ir baltā krāsā?
Lai arī telefons ir samērā lēts, korpusa kvalitātes ziņā tas daudz neatšķiras no sava tuvā radinieka HTC Desire X. Plastmasīgs korpuss jau nu bija, bet nevarētu teikt, ka to būtu galīgi nepatīkami turēt rokās
Bet šim modelim man nepatika ekrāna kvalitāte. Ekrāna izšķirtspēja bija ļoti maza un arī paša ekrāna kvalitāte mani pārsteidza sliktā veidā. Ja tiek lietots tikai telefons un tā saskarne, tad neko sliktu nevar pamanīt, bet, kad tiek izmantotas citas aplikācijas, tādas kā pārlūkprogrammas un e-pasta klienti, tad lietas bija pavisam savādākas. Problēma slēpās tajā faktā, ka burti citās aplikācijās tika nekvalitatīvi attēloti uz ekrāna - izskatījās, ka burti ir veidoti no tik trausliem elementiem, ka tie tūlīt saplīsīs un sabruks. Un šo nelaimi var novelt tikai uz šo ekrānu ar mazo izšķirtspēju. Ja būtu ielikts kvalitatīvāks ekrāns, tad arī skatīšanas un lasīšanas bauda būtu lielāka un šis telefons kļūtu par kārtējo HTC labo viedtālruni.

Bet nu atgriezīsimies pie paša telefona. Saliekot iekšā gan SIM karti, gan microSD karti, varēju to slēgt iekšā. Kā jau visiem telefoniem, nepieciešams veikt sākotnēju iestatīšanu, kas daudz neatšķiras no citiem Android telefoniem. Kad viss ir iestatīts, tiek atvērts HTC sākuma ekrāns ar viņu veidoto HTC Sense UI izskatu. Arī šis modelis piedāvāja sākumu palīdzību, kā lietot šo telefonu un tā galvenās iezīmes. Ja godīgi, tad iesācējam Android telefonos šī informācija varētu būt arī noderīga.  
Man pašam patīk HTC Sense arī dēļ HTC izstrādātā Lock Screen. Ja ir nepieciešama kāda aplikācija, kas ir ātro rīku joslā un tas parādās Lock Screen, tad atliek to tikai pavilkt un ievilkt riņķī, kā uzreiz palaižas atbilstošā aplikācija. Ātri, ērti un vienkārši! Pat ja ir uzstādīt PIN-kods, lai atbloķētu pašu telefonu, šādā veidā tomēr ir iespējams palaist fotografēšanas aplikāciju un fotografēt. Nav nepieciešams atbloķēt pilnībā visu telefonu. Bet, lai veiktu kādas papildus darbības vai funkcijas, tad gan ir nepieciešams atbloķēt pašu telefonu.

Kā jau sākumā rakstīju, šim telefona ir tikai parasts procesors ar vienu kodolu. Lai arī sistēmu un aplikāciju prasības aug, šis telefons strādāja ātri un raiti. Dažreiz varēja manīt tādu nelielu iebremzēšanos un aizturi sistēmas darbībā, bet tas neietekmēja telefona lietošanu. Lietot to bija patīkami un ērti.
Gandrīz kā visos pēdējos HTC Android telefonos, arī šajā modelī mani pārsteidza tas, ka nebija ātro iestatījumu josla, kurā ātri ir iespējams ieslēgt/izslēgt Wi-Fi, mobilo pārraidi un citas lietas. Lai piekļūtu dažādu iestatījumu ātrai ieslēgšanai/ izslēgšanai, bija jāiet iekšā iestatījumos un tur tas jāveic. Labi, ka tas vismaz bija iestatījumu sākumgalā.
Cita dīvainā lieta bija logrīku uzstādīšana. Bija kaut kā nepierasti, ka visi ekrāni ir samazināti ekrāna augšpusē un zem tiem bija pieejamie logrīki. Bet, atšķirībā no jaunākajiem HTC viedtālruņu modeļiem, šim vēl bija vecmodīgais pēdējo izmantoto lietojumprogrammu saraksts - plakano sarakstu izskatā.

Bet nu mazliet par izklaides iespējām ar šo viedtālruni. Sākšu ar grāmatu lasīšanu. Kā jau tas noprotams, tad uz Android iekārtām nav nekādu problēmu lasīt DRM aizsargātas e-grāmatas. Es personiski izmantoju Aldiko aplikāciju un ar to varēju mierīgi lasīt savas e-grāmatas. Arī no Amazon ar Kindle aplikāciju bija iespējams mierīgi un ērti lasīt e-grāmatas. Vienīgais sliktums bija maza izmēra un izšķirtspējas ekrāns, par ko es rakstīju pāris atkāpes augstāk.
Bet spēļu spēlēšanas ziņā man gan īpaši labi neveicās. Ja ar Angry Birds spēlēšanu man nebija nekādu problēmu un viss strādāja labi un raiti, tad ar maniem iemīļotajiem Need for Speed sērijas spēlēm gan bija problēmas. Man kaut kā neizdevās normālā veidā palaist Need for Speed spēlītes. Tāpēc grūti pat spriest, kas tur varētu būt par vainu - procesors nespēja pavilkt spēlītes, vai arī grafiskais dzinis un ekrāns bija pārāk švaki, vai arī kāda cita, man nezināma, problēma.
Tad nu var pievērsties arī mūzikas klausīšanai. Arī šim telefonam ir HTC izdomātais Beats Audio, kuram būtu jāuzlabo mūzikas klausīšanu. Bet man šis uzlabojums nepatika - ieslēgtā veidā tas palielināja basu skanējumu mūzikā. Es mūziku šajā telefonā labāk klausījos ar izslēgtu Beats audio iespēju. Bet savādāk, klausīties mūziku bija patīkami.

Bet nu pievērsīšos interneta lietošanai un pārlūkošanai. Lai arī ekrāns nebija sevišķi liels, ar to tomēr bija labi un ērti apskatīt mājaslapas.
Salīdzinājumam var apskatīt ka redzamā informācija ir krietnu mazāka, nekā ar Asus Padfone.

Lai arī telefonam bija 5 MPx kamera, tomēr bilžu kvalitāte nebija ik laba, kā gribētos sagaidīt. Krāsas jau tas attēloja ļoti labi un vispārīgi bildes bija labas, bet kā patstāvīgu fotoaparātu es to negribētu izmantot. Gribētos tomēr labākas kvalitātes bildes atmiņu bilžu saglabāšanai.

Varbūt mūsdienu jauniešiem, kas vairāk bildes liek internetā un mazākā izmērā, tas nebūtu nekas traks.

Nobeiguma vietā.
Pats telefons man patika. Bija neliels, interesantā izpildījumā un ērti lietojams. Bet bija vairāki trūkumi, ko atsver telefona samērā nelielā cena.
Bet sākšu ar negatīvo lietu. Visvairāk man nepatika telefona ekrāna kvalitāte. Varētu gribēt to mazliet labāku, jo tad šis aparāts būtu ļoti labs.
Otra nepatīkamā lieta bija procesora mazā jauda. Bija nepierasti atkal manīt, ka telefons mazliet iebremzējas darbošanās laikā.
Un trešā lieta - bilžu kvalitāte. Bet, ja skatāmies, ka telefons ir lētā gala variants, tad uz to varam arī mazliet pievērt acis.

Tagad turpināšu ar pozitīvām lietām. Visvairāk mani pārsteidza telefona lietošanas ilgums. Ar manu lietošanas veidu telefons bez atkārtotas uzlādes varēja nodzīvot gandrīz 2 dienas. Kaut kas neiedomājams mūsdienu pasaulē!
Kā otru labāko lietu varu pieminēt pašu ekrānu. Lai arī tas bija mazas izšķirtspējas LCD ekrāns, tad tomēr to lietojot ar manām saulesbrillēm, kurām ir pretspīduma pārklājums, lietot to varēja bez problēmām un sliktas redzamības. Citos telefona modeļos ar LCD ekrānu tie sāka mirdzēt visās varavīksnes krāsās, bet ne šis modelis. Tas bija patīkami, it īpaši ņemot vērā to, ka nāk vasara ar lielāku saules spīdēšanas intensitāti.
Un trešā lieta, kas man patika šajā modelī - telefons iekšpusē arī bija pieskaņots ārējās apdares krāsai. Lai arī to neviens tik bieži neredz, bet pašam bija patīkami turēt rokās šādu telefonu.

Pats telefons bija patīkams un ērts lietošanā. Man tas patika. Šo telefonu es vairāk redzu kā jauniešiem paredzēto iekārtu. Arī cenas ziņā aparāts nav pārāk dārgs - Dateks internetveikalā to var nopirkt par apmēram 130 latiem, bet Trodeks veikalā tas maksā ap 135 latiem.

Vēlos arī pateikties Kitijai Balcarei no Hauska&Partner, par piedāvāto iespēju apskatīt un aptaustīt šo telefonu.

Ja Tev ir kas sakāms vai piebilstams, droši to vari atstāt komentāros.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru