Vieta manām pārdomām par tehnoloģijām (un ne tikai par tām), interesantākām tehnoloģiju un zinātnes ziņām un sasniegumiem, kā arī dažiem jokiem jautrākai dzīvei.

ceturtdiena, 2013. gada 11. aprīlis

Apskats: HTC One X+

Uz neilgu laiku man bija iespēja palietot tādu interesantu viedtālruni kā HTC One X+. Šis jau man bija otrais aparāts, pēc HTC One X, kuram bija 4.7" ekrāns, kas man šķita mazliet par lielu. Lietošanas ziņā šie abi telefoni bija gandrīz vienādi, bet bija arī mazas atšķirības. Šis modelis ir mazliet jaunāks un, attiecīgi, arī mazliet labāks dzelžu līmenī. Un arī šim modelim  virsū atradās Android OS ar iecienīto HTC Sense UI 4.versiju. 

Šī aparāts izmērs bija 134.4 x 69.9 x 8.9 mm un svēra jau 135 gramus. Kā jau iepriekš pieminēju, telefonam ir 4.7" liels ekrāns un tas ir lielāks nekā mans pašreizējais Asus PadFone. HTC One X+ ir 720x1280px liela izšķirtspēja un Super LCD2 tipa ekrāns ar Corning Gorilla Glass 2 ekrāna aizsardzību. 
Aparātam iekšā atrodas jau 1.7GHz 4-kodolu procesors ar Nvidia Tegra 3 veidoto ULP GeForce 2 grafisko dzini. Tam pieejamais RAM ir 1 GB apjomā un iekšējā atmiņa ir 32GB vai 64GB apjomā. Arī šim modelim nav iespējams pievienot microSD karti. Bet esošais iekšējās atmiņas apjoms ir pilnīgi pietiekams.
Datu pārraides standartu ziņā šis viedtālrunis atbalsta visus pašreizējos mobilās pārraides standartus, kā GPRS/EDGE, HSDPA+, HSUPA un LTE. Protams, atbalsta arī Wi-Fi 802.11 a/b/g/n standartus. Ir arī DLNA atbalsts. Un šim aparātam bija arī iebūvēts atbalsts HTC Media HD atbalsts.
Fotokameras šim aparātam ir divas. Aparāta aizmugurē atrodas 8 MP kamera un LED zibspuldzi. Un ar šo kameru var uzfilmēt video 1080p kvalitātē. Bet priekšpusē atrodas 1.6 MP kamera, ar kuru ir iespējams filmēt video 720p kvalitātē.
Kā papildus bonusiņu varu minēt, ka šim telefonam nāk klāt iespēja no Dropbox iegūt 25 GB mākoņservisa pakalpojumus uz 2 gadiem. Tomēr patīkama lieta.

Pēc HTC One X palietošanas, biju jau mazliet piešāvies pie šāda izmēra telefona lietošanas. Bet tik un tā, lai šo telefonu normāli varētu lietot, bija jāizmanto abas rokas. Tas man likās nedaudz apgrūtinoši. Bet savādāk šī telefonā lietošana bija ļoti laba.
Tika izmēģināts arī, kā strādā DLNA atbalsts. Kā testa iekārtu es izmēģināju savu avenīti - Raspberry Pi, kas arī atbalsta DLNA. Atskaņot mūziku un attēlot bildes uz TV nebija nekādu problēmu. Sanāca arī nosūtīt video failu uz avenīti, bet nesanāca to līdz galam atskaņot, jo mans esošais vecais bezvadu rūteris nespēja tikt galā ar šādu datu plūsmu un uzkārās. Secinājums - nepieciešams labāks rūteris. Bet pati iespēja kā tāda strādā.
Bet HTC Media HD ir HTC izveidotā kastīte, kas nodrošina to pašu, ko mana avenīte - atskaņot multimediju failus, ko sūta no šī telefona. Tas pats atrod šo uzparikti un izveido savienojumu. Nespēšu neko par to vairāk pastāstīt, jo man pašam ar to nav bijusi nekāda saķeršanās.

Bet nu atgriezīsimies pie paša telefona. Ieliekot iekšā SIM karti un veicot sākotnējo iestatīšanu, tiek atvērts HTC sākuma ekrāns ar viņu veidoto HTC Sense UI izskatu. Tikai atšķirībā no iepriekš apskatītiem un man zināmajiem HTC telefoniem, pirmais logs bija tāds pats, kā HTC One X gadījumā - tas piedāvāja sākumu palīdzību, kā lietot šo telefonu un tā galvenās iezīmes. Ja godīgi, tad iesācējam Android telefonos šī informācija varētu būt arī noderīga. 
Man pašam patīk HTC Sense arī dēļ HTC izstrādātā Lock  Screen. Ja ir nepieciešama kāda aplikācija, kas ir ātro rīku joslā un tas parādās Lock Screen, tad atliek to tikai pavilkt un ievilkt riņķī, kā uzreiz palaižas atbilstošā aplikācija. Ātri, ērti un vienkārši! Pat ja ir uzstādīt PIN-kods, lai atbloķētu pašu telefonu, šādā veidā tomēr ir iespējams palaist fotografēšanas aplikāciju un fotografēt. Nav nepieciešams atbloķēt pilnībā visu telefonu. Bet, lai veiktu kādas papildus darbības vai funkcijas, tad gan ir nepieciešams atbloķēt pašu telefonu. 

Šis telefons ar visiem saviem 4 kodoliem strādāja ātri un raiti. Patīkama un ērta darbošanās un nekādas iebremzēšanās vai aiztures sistēmas darbībā netika manītas. 
Gandrīz kā visos pēdējos HTC Android telefonos, arī šajā modelī mani pārsteidza tas, ka nebija ātro iestatījumu josla, kurā ātri ir iespējams ieslēgt/izslēgt Wi-Fi, mobilo pārraidi un citas lietas. Lai piekļūtu dažādu iestatījumu ātrai ieslēgšanai/ izslēgšanai, bija jāiet iekšā iestatījumos un tur tas jāveic. Labi, ka tas vismaz bija iestatījumu sākumgalā.  
Arī šim telefonam logrīku uzstādīšana neatšķīrās no HTC One X - visi ekrāni ir samazināti ekrāna augšpusē un zem tiem bija pieejamie logrīki. Bet interesanta lieta un izpildījums bija arī pēdējo izmantoto lietojumprogrammu saraksts. Tās bija veidotas un attēlotas nevis kā plakans un vertikāls saraksts, kā tas ir gandrīz visos telefonos, bet gan mazliet vizuāli baudāmāk un interesantāk.

Tagad pievērsīšos mazliet izklaides iespējām un vispirms sākšu ar e-grāmatu lasīšanu. Kā jau tas noprotams, tad uz Android iekārtām nav nekādu problēmu lasīt DRM aizsargātas e-grāmatas. Es personiski izmantoju Aldiko aplikāciju, kas man ļoti patīk, un ar to varēju mierīgi lasīt savas e-grāmatas. Arī ar Amazon Kindle aplikāciju bija iespējams mierīgi un ļoti labi lasīt e-grāmatas. Arī PDF failus varēja ērti lasīt, ja šis fails nebija formēts A4 formāta izmērā.
Ņemot vērā to, ka šim modelim bija labāks grafiskais dzinis, nekā HTC One X modelim, tomēr arī šis modelis mani nepatīkami pārsteidza. Ja ar Angry Birds spēlēšanu man nebija nekādu problēmu un viss strādāja bez problēmām, tad ar maniem iemīļotajiem Need for Speed sērijas spēlēm gan bija problēmas. Spēlējot Need for Speed Shift dažbrīd bija jūtama neliela raustīšanās. It kā telefons nespētu apstrādāt visus objektus un pienācīgā ātrumā tos pārzīmēt. Bet ne vienmēr tas tā notika. Lielāko daļu spēles viss gāja normāli, bet, kad auto brauca zem tilta un bija daudz ēnu un citu kustīgu objektu, tad spēle tā mazliet ieraustījās. Man tas šķita mazliet aizdomīgi, jo šī pati spēle uz HTC Desire X gāja bez problēmām un raustīšanas. Iespējams, ka sagadīšanās vai arī kaut kādas citas problēmas.
Mazliet parotaļājoties ar autobraukšanu, pievērsos mūzikas klausīšanai. Arī šim telefonam ir HTC izdomātais Beats Audio, kuram būtu jāuzlabo mūzikas klausīšanu. Bet man šis uzlabojums nepatika - ieslēgtā veidā tas palielināja basu skanējumu mūzikā. Es mūziku šajā telefonā labāk klausījos ar izslēgtu Beats audio iespēju. Bet savādāk bija patīkami klausīties mūziku šajā telefonā.

Arī web lapu pārlūkošanu nebija problēmu un viss notika vienkārši un ērti. Telefona procesora 4 kodoli darīja savu darbu ļoti labi. Lapu atvēršana un aplūkošana bija vienkārša un ērta. Arī informācijas daudzums, ko var redzēt uz viena ekrāna, bija pietiekami liels.

Šim aparātam ir 8 MP kamera. Uzņemtās foto bildes man patika un  šo bilžu kvalitāte mani apmierināja. Iespējams, ka drukājot un apskatot šīs bildes pilnā izmērā, tās arī varētu nebūt īpaši labas.
Kā parasti vērtējuma piedāvāju nobildētu kaķi istabā un nelielu dabas skatu.
Ja ir vēlme, var salīdzināt ar HTC One X , HTC Desire X un HTC 8S izpildījumu.

Nobeiguma vietā.
Šis telefons man nepatika tieši lielā izmēra dēļ. Bet savādāk telefona izpildījums bija lielisks. Ja kādam ir nepieciešams telefons ar lielāku ekrānu, tad šis būtu labs kandidāts.
Bet nu sākumā par negatīvo lietu. Visvairāk man nepatika tieši lielais telefona izmērs. Bija grūti to lietot un izmantot ar vienu roku. Ļoti bieži vajadzēja izmantot abas rokas, lai to vadītu un lietotu.
Kā otra nepatīkamā lieta bija grafiskais dzinis. Mani pārsteidza, ka Nvidia veidotais Tegra 3 integrētais video dzinis slikti tika galā ar autosimulatora spēli. Spēlēt jau varēja, bet nebija vairs tik patīkami to darīt. Bet, iespējams, ka vaina bija spēlē, kas bija manā īpašumā.
Un trešā lieta, kas šim modelim bija - tieši šis LCD ekrāns. Normālā veidā uz to skatoties nekādu problēmu nebija. Bet ar saulesbrillēm, kurām ir pretspīduma pārklājums, skatoties uz šo ekrānu, tas uzreiz sāka mirdzēt visās varavīksnes krāsās. Tas bija apgrūtinoši. It īpaši ņemot vērā, ka nāk vasara ar lielāku saules spīdēšanas intensitāti.

Pie pozitīvām lietām varu tomēr minēt šī telefona ekrānu. Iekštelpās tā attēlotās krāsas un izpildījums bija lielisks.
Ka citu pozitīvo lietu var minēt šī telefona lielo procesora jaudu. Ar tādu jaudu var veikt lielus aprēķinus un datu vai video apstrādi. Arī fotografēšana un video uzņemšana bija ļoti laba.
Un protams, pie pozitīvā varu pieminēt arī HTC izstrādāto HTC Sense UI, kas man pašam ļoti patīk.
Biju patīkami pārsteigts arī par baterijas ilgumu - ar vienu uzlādes laiku man pietika pusotrai diennaktij. Ar pašreizējo Asus PadFone man vairāk par vienu diennakti telefons nespēj izturēt. Bet tas viss ir atkarīgs no lietošanas paradumiem.

Tomēr neskatoties uz lielo izmēru, pats telefons bija patīkams un ērts lietošanā. Tomēr cenas ziņā aparāts nav īpaši lēts un pat ir dārgāks par HTC One X - Dateks internetveikalā šo telefonu var nopirkt par apmēram 407 latiem, bet Trodeks veikalā tas ir nedaudz dārgāks - ap 454 latiem. 

Vēlos arī pateikties Kitijai Balcarei no Hauska&Partner, par piedāvāto iespēju apskatīt un aptaustīt šo telefonu.

Ja Tev ir kas sakāms vai piebilstams, droši to vari atstāt komentāros.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru