Vieta manām pārdomām par tehnoloģijām (un ne tikai par tām), interesantākām tehnoloģiju un zinātnes ziņām un sasniegumiem, kā arī dažiem jokiem jautrākai dzīvei.

pirmdiena, 2013. gada 15. aprīlis

Iz vecās mapītes: Ja automašīnas ražotu kā programmatūru

Šis fails ir datēts ar tālo 2001.gadu. Tie, kas atceras gadu miju, tad zina, ka tajā laikā bija populāras šādas operētājsistēmas: Windows 95, Windows 98 un Windows Me. Un arī to galvenā problēma - uzkāršanās un zilais ekrāns (BSOD), kuru dēļ bija nepieciešams pārstartēt datoru. Tagad mēs esam jau pieraduši, ka ar datoru var strādāt visu dienu, laist dažādas programmas un nekas slikts nenotiek. Senāk, ja tika atvērtas pārāk daudz programmas, tad Windows uzkārās, ka palīdzēt vien spēja trīs taustiņu kombinācija - Ctrl+Alt+Del nospiešana un paša datora pārstartēšana.
Un bija cilvēki, kas ar humoru to spēja pārsviest uz citu darbības sfēru.


Ja automašīnas ražotu kā programmatūru.

1. viedoklis.
Ja autoražotāji attīstītos kā Microsoft, tad mēs jau sen brauktu ar automašīnu, kas maksātu 250$ un patērētu 0,005 l/100km.

2. viedoklis.
Ja autoražotāji sekotu Microsoft tendencēm, tad:
  1. Absolūti bez iemesla gandrīz katra automašīna nokļūtu avārijā apmēram 2 reizes dienā.
  2. Katru reizi, kad mainās ceļa apzīmējumi, nāktos pirkt jaunu automašīnu.
  3. Bieži vien automašīna apstātos ceļa vidū. Lai brauktu tālāk, nāktos aizstumt auto līdz apmalei, aizvērt visus LOGUS, noslāpēt motoru, atvērt visus LOGUS, iedarbināt motoru un tikai tad braukt tālāk.
  4. Izpildot strauju manevru automašīna var noslāpt un vairāk nedarboties. Nāktos pārinstalēt motoru.
  5. Apple būtu izveidojusi automašīnu, kas izmantotu saules enerģiju, būtu 5 reizes ātrāka par automašīnu no Microsoft, 2 reizes vieglāk vadāma, bet varētu pārvietoties tikai pa 5% no visiem ceļiem.
  6. Visus rādītājus panelī varētu nomainīt uz vienu - "Jūsu automašīna veica nelegālu operāciju un tūlīt noslāps".
  7. Pirms nostrādās drošības spilveni parādīsies uzraksts: "Are you sure?".
  8. Dažreiz automašīna aizslēgsies un Jūs netiksiet iekšā. Nāksies vienlaicīgi nospiest durvju rokturi, pagriezt atslēgu un nospiest radio antenu - sistēma atbloķēsies.
  9. Katru reizi pērkot jaunu automašīnu, nāksies mācīties braukt no jauna, jo katras mašīnas vadīšana pilnīgi atšķirtos no iepriekšējās.
  10. Lai izslēgtu motoru jānospiež START.
  11. HELP derētu tikai tam, lai atrastu bagāžniekā noslēptu "aptieciņu".

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru