Vieta manām pārdomām par tehnoloģijām (un ne tikai par tām), interesantākām tehnoloģiju un zinātnes ziņām un sasniegumiem, kā arī dažiem jokiem jautrākai dzīvei.

otrdiena, 2013. gada 9. aprīlis

Apskats: HTC One X

Neilgu laiku man bija iespēja padarboties ar HTC One X viedtālruni. Un tas, pagaidām, bija lielākais viedtālrunis, ko biju turējis rokās un lietojis. Tam bija 4.7" liels ekrāns un pat man tas šķita par lielu. Nebija iespējams normāli ar vienu roku to palietot. Bet iepriecināja, ka tam virsū atradās Android OS ar iecienīto HTC Sense UI 4.versiju. Bet, ja šo telefonu lieto ar abām rokām, tad šis pat ir ļoti labs telefons.

Šis aparāts bija samērā liels, ja salīdzina ar manu pašreizējo Asus PadFone. Tā izmērs bija 134.4 x 69.9 x 8.9 mm un svēra 130 gramus. Kā jau iepriekš rakstīju, telefonam ir 4.7" liels ekrāns. Tam ir 720x1280px liela izšķirtspēja un Super IPS LCD2 tipa ekrāns ar Corning Gorilla Glass ekrāna aizsardzību.
Aparātam iekšā atrodas 1.5GHz 4-kodolu procesors ar Nvidia Tegra 3 veidoto ULP GeForce grafisko dzini. Tam pieejamais RAM ir 1 GB apjomā un iekšējā atmiņa ir 16GB vai 32GB apjomā. Bet šim modelim nav iespējams pievienot microSD karti. Bet esošais iekšējās atmiņas apjoms ir pilnīgi pietiekams.
Datu pārraides standartu ziņā šis viedtālrunis atbalsta visus pašreizējos mobilās pārraides standartus, kā GPRS/EDGE, HSDPA+ un HSUPA. Arī atbalsta Wi-Fi 802.11 a/b/g/n standartus. Ir arī DLNA atbalsts.
Fotokameras šim aparātam ir divas. Aparāta aizmugurē atrodas 8 MP kamera un LED zibspuldzi. Un ar šo kameru var uzfilmēt video 1080p kvalitātē. Kā interesantu lietu varu minēt, ka šim modelim ir arī video stabilizators. Bet priekšpusē atrodas 1.3 MP kamera, ar kuru ir iespējams filmēt video 720p kvalitātē.
Kā papildus bonusiņu varu minēt, ka šim telefonam nāk klāt iespēja no Dropbox iegūt 25 GB mākoņservisa pakalpojumus uz 2 gadiem. Tomēr patīkama lieta.

Sākot lietot šo telefonu, bija nepierasti lietot šitik lielu telefonu. Ja ir pierasts telefonu lietot ar vienu roku, tad šādu telefonu lietot ar vienu roku ir diezgan grūti. Lai lietotu šādu telefonu, ir jāizmanto abas rokas. Un dažbrīd tas pat ir apgrūtinoši. Bet tas atsver šī telefona lielo ekrānu. Ar tādu ekrānu ir iespējams ērtāk lasīt dažādus rakstus, spēlēt spēles un arī lasīt dažādu dokumentus. 

Bet nu visu pēc kārtas. Ieliekot iekšā SIM karti un veicot sākotnējo iestatīšanu, tiek atvērts HTC sākuma ekrāns ar viņu veidoto HTC Sense UI izskatu. Tikai atšķirībā no iepriekš apskatītiem un man zināmajiem HTC telefoniem, pirmais logs bija mazliet savādāks - tas piedāvāja sākumu palīdzību, kā lietot šo telefonu un tā galvenās iezīmes. Ja godīgi, tad iesācējam Android telefonos šī informācija varētu būt arī noderīga.
Man patīk HTC Sense arī dēļ HTC izstrādātā Lock  Screen. Ja ir nepieciešama kāda aplikācija, kas ir ātro rīku joslā un tas parādās Lock Screen, tad atliek to tikai pavilkt un ievilkt riņķī, kā uzreiz palaižas atbilstošā aplikācija. Ātri, ērti un vienkārši! Pat ja ir uzstādīt PIN-kods, lai atbloķētu pašu telefonu, šādā veidā tomēr ir iespējams palaist fotografēšanas aplikāciju un fotografēt. Nav nepieciešams atbloķēt pilnībā visu telefonu. Bet, lai skatītu nobildētās bildes, ir nepieciešams atbloķēt telefonu.

Tā kā telefonam ir 4 kodoli, tad tas darbojās ļoti raiti un ātri. Netika manītas nekādas iebremzēšanās un aiztures sistēmas darbībā. Viss darbojās ļoti labi.
Bet bija arī kādas dīvainības, kas mani mazliet pārsteidza. Viena no šādām lietām bija tieši ātro iestatījumu josla, kurā ātri ir iespējams ieslēgt/izslēgt Wi-Fi, mobilo pārraidi un citas lietas. Bet šim telefonam tas nebija iespējams - bija jāiet iekšā iestatījumos un tur tas jāveic. Labi, ka tas vismaz bija iestatījumu sākumgalā. 
Cita dīvainā lieta bija logrīku uzstādīšana. Bija kaut kā nepierasti, ka visi ekrāni ir samazināti ekrāna augšpusē un zem tiem bija pieejamie logrīki. Bet interesanta lieta un izpildījums bija pēdējo izmantoto lietojumprogrammu saraksts. Tās bija veidotas un attēlotas nevis kā plakans un vertikāls saraksts, kā tas ir gandrīz visos telefonos, bet gan mazliet vizuāli baudāmāk un interesantāk.

Bet nu mazliet par izklaides iespējām ar šo viedtālruni. Vispirms sākšu ar e-grāmatu lasīšanu. Kā jau tas noprotams, tad uz Android iekārtām nav nekādu problēmu lasīt DRM aizsargātas e-grāmatas. Es personiski izmantoju Aldiko aplikāciju un ar to varēju mierīgi lasīt savas e-grāmatas. Arī no Amazon ar Kindle aplikāciju bija iespējams mierīgi un ērti lasīt e-grāmatas. Un uz šāda ekrāna bija ļoti patīkami lasīt grāmatas. Arī PDF failus varēja ērti lasīt, ja šis fails nebija formēts A4 formāta izmērā.
Bet ar spēļu spēlēšanu tomēr viss nebija tik labi, kā gribētos. Ar Angry Birds spēlēšanu man nebija nekādu problēmu. Viss  gāja bez problēmām.  Bet ar maniem iemīļotajiem Need for Speed sērijas spēlēm  gan bija problēmas. Spēlējot Need for Speed Shift dažbrīd bija jūtama neliela raustīšanās. It kā telefons nespētu apstrādāt visus objektus un pienācīgā ātrumā tos pārzīmēt. Bet ne vienmēr tas tā notika. Lielāko daļu spēles viss gāja normāli, bet, kad auto brauca zem tilta un bija daudz ēnu un citu kustīgu objektu, tad spēle tā mazliet ieraustījās. Man tas šķita mazliet aizdomīgi, jo šī pati spēle uz HTC Desire X gāja bez problēmām un raustīšanas. Iespējams, ka sagadīšanās.
Mazliet parotaļājoties ar autobraukšanu, varēju pievērsties arī mūzikas klausīšanai. Arī šim telefonam ir HTC izdomātais Beats Audio, kuram būtu jāuzlabo mūzikas klausīšanu. Bet man šis uzlabojums nepatika - ieslēgtā veidā tas palielināja basu skanējumu mūzikā. Es mūziku šajā telefonā labāk klausījos ar izslēgtu Beats audio iespēju. Bet savādāk, klausīties mūziku bija patīkami.

Bet nu mazliet par internetu un web lapu pārlūkošanu. Viss notika vienkārši un ērti. Lapu atvēršana un aplūkošana bija vienkārša un ērta. Arī informācijas daudzums, ko var redzēt uz viena ekrāna, bija pietiekami liels.

Kā jau iepriekš biju minējis, šim telefonam ir 8 MP kamera. Un uzņemtās foto bildes man patika. Iespējams, ka drukājot un apskatot šīs bildes pilnā izmērā, tās arī varētu nebūt īpaši labas. Bet mani šo bilžu kvalitāte apmierināja.
Kā parasti vērtējuma piedāvāju nobildētu kaķi istabā un nelielu dabas skatu.

Nobeiguma vietā.
Ja godīgi, šis viedtālrunis man nepatika. Ne jau funkcionalitātes dēļ, bet gan lielā izmēra dēļ. Bet arī šis lielais izmērs ir papildus bonuss, jo ir iespējams vairāk redzēt uz šī ekrāna un lielāka darbošanās rīcība.
Bet nu sākumā par negatīvo lietu. Visvairāk man nepatika tieši lielais telefona izmērs. Bija grūti to lietot un izmantot ar vienu roku. Ļoti bieži vajadzēja izmantot abas rokas, lai to vadītu un lietotu.
Kā otra nepatīkamā lieta bija grafiskais dzinis. Mani pārsteidza, ka Nvidia veidotais Tegra 3 integrētais video dzinis slikti tika galā ar autosimulatora spēli. Spēlēt jau varēja, bet nebija vairs tik patīkami to darīt.

Pie pozitīvām lietām varu minēt šī telefona IPS ekrāna tipu. Ar manām saulesbrillēm, kurām ir pretspīduma pārklājums, nebija nekādu problēmu lietot šo telefonu (atšķirībā no citiem, piemēram, HTC Desire X). Un attēlotās krāsas un izpildījums bija lielisks.
Ka citu pozitīvo lietu var minēt šī telefona lielo procesora jaudu. Ar tādu jaudu var veikt lielus aprēķinus un datu vai video apstrādi.
Un protams, pie pozitīvā varu pieminēt arī HTC izstrādāto HTC Sense UI, kas man pašam ļoti patīk.
Patīkami pārsteigts biju arī par baterijas ilgumu. Sen nebija man tādas iespējas, ka ar vienu uzlādes laiku man pietiktu pusotrai diennaktij. Ar pašreizējo Asus PadFone man vairāk par vienu diennakti telefons nespēj izturēt. Bet tas viss ir atkarīgs no lietošanas paradumiem.

Tomēr neskatoties uz lielo izmēru, pats telefons bija patīkams un ērts lietošanā. Tomēr cenas ziņā aparāts nav īpaši lēts - Dateks internetveikalā to var nopirkt par apmēram 336 latiem, bet Trodeks veikalā tas ir nedaudz dārgāks - ap 389 latiem.

Vēlos arī pateikties Kitijai Balcarei no Hauska&Partner, par piedāvāto iespēju apskatīt un aptaustīt šo telefonu.

Ja Tev ir kas sakāms vai piebilstams, droši to vari atstāt komentāros.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru