Vieta manām pārdomām par tehnoloģijām (un ne tikai par tām), interesantākām tehnoloģiju un zinātnes ziņām un sasniegumiem, kā arī dažiem jokiem jautrākai dzīvei.

pirmdiena, 2013. gada 8. aprīlis

Programmēšanas sacensības jaunajiem censoņiem

Ja esi vecumā no 9 gadiem līdz 18 gadiem un patīk programmēšana, tad šī informācija ir domāta tieši Tev. Tev ir iespēja piedalīties starptautiskā spēļu veidošanas sacensības Kodu Challenge
Šīs jauniešu sacensības notiek no 17.marta līdz 17.maijam. Tātad, tās jau rit pilnā sparā. Bet svarīgākais, lai izstrādātā spēle būtu gatava līdz 17.maijam. Un spēlē ir jāveido ar Kodu programmu un tai ir jāstrādā Windows vidē.
Un kas tad tās par sacensībām, kurās nav kādas galvenās balvas? Arī šajās sacensībās tiek apbalvoti pirmie trīs labākie spēļu izstrādātāji. Un apbalvošana notiks 2 vecumu kategorijās un galvenās balvas ir tieši naudas balvas.

Sāksim ar balvām. Apbalvošana notiks 2 vecumu kategorijā. 1.kategorijā atradīsies bērni no 9-12 gadiem. Bet 2.kategorijā atradīsies jaunieši no 13-18 gadu vecumam. Pirmās vietas ieguvējs saņems 3000 USD balvu, otrās vietas ieguvējs iegūs 2000 USD balvu, bet trešās vietas ieguvējs iegūs tikai 1000 USD naudas balvu.

Bet sacensību būtība ir vienkārša. Ar Kodu programmatūru, kas ir paredzēta Windows darbinātiem datoriem, ir jāizstrādā spēle. Un tas viss ir jāpaveic līdz 17.maijam, kad Kodu programmā veidotais fails (ar paplašinājumu .kodu) tiek nosūtīts sacensību rīkotājiem. Un galvenais ierobežojums ir tas, ka spēļu fails nevar būt lielāks par 20 MB.
Šo spēļu galvenais vadmotīvs jeb mērķis ir izveidot interesantu un aizraujošu spēli, kurā ir iesaistīts cilvēks un ūdens - tādas kā fermas un saimniecības, lauku apūdeņošana, dažāda veida transportēšana, ēku būvniecība un citas lietas un notikumi, kas tik var ienākt prātā. Galvenais ierobežojums - Tava iztēle!

Šajās sacensībās var piedalīties gandrīz jebkuras valsts iedzīvotājs (ierobežojumi ir atrodami oficiālajos sacensības noteikumos) un Latvijas iedzīvotājiem nav nekādu ierobežojumu, lai piedalītos šajās sacensībās. Galvenais, lai būtu jau kāda ideja, kādu spēli grib veidot un laiks, jo zināšanas, kā to izveidot, varēs apgūt un iemācīties spēles veidošanas laikā.

Lai veicas!


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru