Vieta manām pārdomām par tehnoloģijām (un ne tikai par tām), interesantākām tehnoloģiju un zinātnes ziņām un sasniegumiem, kā arī dažiem jokiem jautrākai dzīvei.

piektdiena, 2013. gada 12. aprīlis

Skype rīko programmēšanas sacensības ar iespēju laimēt Nokia Lumia 920

Nevienu vairs nav jāiepazīstina ar Skype. Visi zina, kas tas tāds ir un ar ko tas nodarbojas. Bet šoreiz Skype piedāvā programmētājiem piedalīties programmu rakstīšanas sacensībās ar iespēju laimēt Nokia Lumia 920 viedtālruni. Bet šo sacensību būtība ir pavisam vienkārša - ir jāuzraksta programma, kas spēj apstrādāt iedotos datus noteiktā laika limitā. Un šīs sacensības nav ierobežotas ar vienu konkrētu programmēšanas valodu, bet katrs var izvēlēties vienu no daudzajām atļautajām programmēšanas valodām.

Šo sacensību galvenā būtība ir izveidot programmu, kas spēj ātri un pareizi izpildīt doto uzdevumu. Kā jau sākumā minēju, ir pieejamas dažādas programmēšanas valodas. Bet ir jāievēro arī daži ierobežojumi, piemēram, programma nedrīkst darboties ilgāk kā noteiktu sekunžu laiku - dažām tas ir 3 sekundes, citām - 30 sekundes. Vai arī, dotā programma nedrīkst patērēt atmiņu vairāk kā 256 MB. Vairāk par to var iepazīties Skype Challenge FAQ lapā.

Tā kā šīs ir sacensības, tad par katru veiksmīgi atrisinātu uzdevumu, kas iekļaujas laika limitā, tiek doti punkti. Jo sarežģītāks uzdevums un uzdevuma sākotnējie parametri (dati), jo vairāk punkti tiek doti, jo laika un atmiņas limiti nemainās. Tādējādi katrs programmētājs spēs nodemonstrēt sava prāta spējas dažādu algoritmu izmantošanā uzdevumu risināšanai un labākā risinājuma atrašanai.

Šīs sacensību beigu termiņš ir 3.jūnijs. 
Sacensību galvenā mājaslapa: http://www.skypechallenge.com/

Aicinu visu programmētājus ņemt dalību šajās sacensībās. Arī pats mēģināšu rast kādu brīvu brīdi, lai veiktu šos interesantos uzdevumus.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru